Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan man arbeta på kontor som ekonom?

27 nov 2017
FRÅGA
Det är ett och ett halvår kvar tills jag ska börja på gymnasiet och har småtänkt på ekonomilinjen men jag vill arbeta på kontor i framtiden så undrar vilka yrken inom ekonomi som kan hamna på kontor?

Svar:

28 nov 2017

Hej,

Ekonomer kan arbeta på de flesta typer av företag och organisationer, både inom statliga och privata organisationer. Som ekonom kan du till exempel arbeta med marknadsföring och försäljning, budgetering och ekonomisk planering, redovisning och revision samt utredningsarbete. Framtida arbetsområden är bland annat banker, försäkringsbolag, finansbolag, reklam, information och konsultverksamhet. Det är ett arbete som traditionellt utförs på ett kontor så jag tror att om det är ditt mål att arbeta på kontor och du är intresserad av ekonomi så passar det ihop med ditt val av Ekonomiprogrammet. Här kan du läsa mer om yrket: https://www.gymnasium.se/yrkesguiden/ekonom-11067.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information