Visa gymnasium.se som: Mobil

Så blir du nagelterapeut

Hur blir man nagelterapeut?

Nagelterapeut – Hitta utbildning här

Hur blir man nagelterapeut på gymnasiet?

Vill du bli nagelterapeut är det ett bra val att läsa gymnasieskolans hantverksprogram, till exempel med inriktning hår- och makeupstylist eller mode- och trendstylist. Det finns även många privata skolor som erbjuder utbildning till nagelterapeut. Kontrollera att den utbildning du är intresserad av är så omfattande att den ger tillräckliga yrkeskunskaper.

Vad gör en nagelterapeut?

Som nagelterapeut måste du ha känsla för färg och form, fingerfärdighet och ett stort intresse för att jobba med olika typer av människor. Som nagelterapeut bygger du upp naglarna, förstärker och förlänger med olika metoder och material. Du filar, målar och dekorerar även naglarna. Som nagelterapeut utför du även traditionell manikyr och pedikyr. Yrket går helt enkelt ut på att skapa vackra naglar.

Det är ett kreativt yrke, som även handlar om att kunna ge god service. Många nagelterapeuter arbetar som egenföretagare.

Framtidsutsikter för nagelterapeuter

Manikyrister/nagelterapeuter arbetar på en liten marknad, delvis tillsammans med hudterapeuter. På senare år har nagelterapeuterna blivit mer kända och efterfrågan på manikyr har ökat, något som lett till fler arbetstillfällen. Arbetsförmedlingen har dock ingen specifik prognos för just detta yrke.

Källa: Arbetsförmedlingen

Lönestatistik för Övriga skönhets- och kroppsterapeuter

26 100 kr/månad 

Statistiken hämtas från SCB:s lönesök, siffror från 2017


Bra val av gymnasieprogram:


« Tillbaka till alla yrken inom Kropps- och skönhetsvård
« Tillbaka till Yrkesguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Senast uppdaterad: 06 mar 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-03-17

Så blir du hudterapeut

Hudterapeut – Hitta utbildning på: Vård och omsorg  Hantverk Det finns ett stort antal utbildningsalternativ för dig som vill bli hudterapeut. För att få en bra grund till hudterapeutyrket kan Vård- och omsorgsprogrammet vara ett bra gymnasieval. För att bli hudterapeut krävs dock någon form av eftergymnasial utbildning, oftast en yrkesutbildning, så valet av gymnasieprogram är inte det ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-27

Så blir du fotterapeut

Fotterapeut – Hitta utbildning här Som fotteurapeut kommer du att få jobba inom hälso- och sjukvården, därför är vård- och omsorgsprogrammet en bra start på din karriär. Där kommer du att få en bred kompetens och lära dig bland annat hur man bemöter människor i behov av vård. Som egenföretagare är det bra att ha kunskap om entreprenörskap, marknadsföring och ekonomi.  Som fotteurapeut ko ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-30

Så blir du tatuerare

Tatuerare – Hitta utbildning på:  Estet  Hantverk För att bli tatuerare måste du gå som lärling hos en redan etablerad tatuerare under en period innan du själv kan börja tatuera. En passande utbildning för dig som vill bli tatuerare är estetiska programmet med inriktning bild och formgivning. Där kommer du att få lära dig olika tekniker för att jobba med bild och form.
Läs mer