Visa gymnasium.se som: Mobil

Så blir du massör

Hur blir man massör?

Massör – Hitta utbildning på:

Barn och fritid  Vård och omsorg

Hur blir man massör på gymnasiet?

Utbildning till massör ges främst på privatägda skolor och yrkeshögskolan. Bra val av gymnasieprogram kan till exempel vara Barn- och fritidsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet.

Vad gör en massör?

I jobbet som massör använder man sina händer som arbetsredskap och ger människor behandling genom tryck och töjning. Många som besöker massören gör det för att få hjälp med någon typ av problem, som smärta eller värk, eller för att förebygga problem i muskler. En del tar massage som avslappning eller för välbefinnande.

Det är väldigt vanligt att massörer driver eget företag och då tar emot kunder på sin klinik såväl som åker ut på företag för att ge behandlingar. En hel del personer utbildar sig till massör som komplement till sin huvudsyssla.

Framtidsutsikter för massörer

Det är hård konkurrens om jobb som massör under 2016. På längre sikt finns ingen prognos från Arbetsförmedlingen om hur arbetsmarknaden kommer se ut för massörer.

Källa: Arbetsförmedlingen

Lönestatistik för Massörer och massageterapeuter

25 000 kr/månad 

Statistiken hämtas från SCB:s lönesök, siffror från 2017


Bra val av gymnasieprogram:


« Tillbaka till alla yrken inom Kropps- och skönhetsvård
« Tillbaka till Yrkesguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Senast uppdaterad: 10 mar 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-03-17

Så blir du frisör

Gymnasieskolan erbjuder en frisörutbildning på Hanverksprogrammet (HV). Det finns också möjlighet att gå privat frisörutbildning eller traineeutbildning som är förlagd på ett företag. Efter din grundutbildning till frisör behöver du göra avlönad praktik på ett företag under 3000 timmar. Efter den färdigutbildningen kan du göra ett färdighetsprov, ett så kallat gesällprov.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-30

Så blir du tatuerare

Tatuerare – Hitta utbildning på:  Estet  Hantverk För att bli tatuerare måste du gå som lärling hos en redan etablerad tatuerare under en period innan du själv kan börja tatuera. En passande utbildning för dig som vill bli tatuerare är estetiska programmet med inriktning bild och formgivning. Där kommer du att få lära dig olika tekniker för att jobba med bild och form.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-06

Så blir du nagelterapeut

Nagelterapeut – Hitta utbildning här Vill du bli nagelterapeut är det ett bra val att läsa gymnasieskolans hantverksprogram, till exempel med inriktning hår- och makeupstylist eller mode- och trendstylist. Det finns även många privata skolor som erbjuder utbildning till nagelterapeut. Kontrollera att den utbildning du är intresserad av är så omfattande att den ger tillräckliga yrkeskunskaper.
Läs mer