Teknikprogrammet, Design & produktutveckling - Produktdesign
-
Malmö
-
Antagningspoäng: 145
-
Klassrum
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik
-
Malmö
-
Antagningspoäng: 170
-
Klassrum
Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö – Ariktektur och Design
-
Malmö
-
Antagningspoäng: 145
-
Klassrum
Teknikprogrammet - Design och produktutveckling - Spelutveckling
-
Riksintag
-
Malmö
-
Antagningspoäng: 170
-
Klassrum
Teknikprogrammet - Information och medieteknik - App- och webbutveckling
-
Riksintag
-
Malmö
-
Antagningspoäng: 170
-
Klassrum
Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik – AI och utveckling
-
Malmö
-
Antagningspoäng: 170
-
Klassrum
Teknikprogrammet passar dig som vill arbeta med teknik och tekniska processer. På teknikprogrammet får du lära dig mer om teknikutvecklingen i samhället – både hur den ser ut idag och om utvecklingen av ny teknik. Här får du öva på din problemlösningsförmåga och analysera tekniska system!
Upplägg på programmet
På teknikprogrammet läser du kurser inom teknik, fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. En stor del av undervisningen är i projektform som innebär att du kommer att lösa praktiska arbetsuppgifter tillsammans med andra. Du kommer att få göra mycket efterforskning på egen hand där du söker och bearbetar information källkritiskt. Du kommer även att få lära dig mer om olika typer av teknik och öva på att utveckla nya och kreativa lösningar, bland annat vilka lösningar som passar olika målgrupper och tillfällen. Du får även träna dig på att analysera, modellera, simulera, utveckla och argumentera för tekniska system.
Programmets fem inriktningar
Teknikprogrammet har fem inriktningar att välja bland. Läs mer om vilka skolor i Malmö som erbjuder vilka inriktningar, eftersom det kan se olika ut.
-
Teknikvetenskap
Här får du lära dig hur du använder verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. På inriktningen får du fördjupa dina kunskaper i teknik, matematik och fysik.
-
Design- och produktutveckling
På den här inriktningen får du lära dig mer om datorstyrd design. Du får bland annat läsa kurser inom Cad, bild och form, design och konstruktion.
-
Informations- och medieteknik
Du lär dig mer om teknik för information, kommunikation och olika medier som till exempel datorkommunikation, programmering, digitala medier och webbutveckling.
-
Samhällsbyggande och miljö
På inriktningen samhällsbyggande och miljö läser du miljöfrågor och byggande ur ett ekologiskt, estetiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv.
-
Produktionsteknik
Lär dig mer om produktion och företagande som automation och styrning av produktionslinjer.
Yrken efter programmet
Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program och du kan läsa vidare på universitet eller högskola direkt efter gymnasiet. I vår yrkesguide får du förslag på yrken som kan passa efter att du har läst teknikprogrammet!
Källa: skolverket.se