Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Idrottsgymnasium i Malmö

Kombinera idrott samtidigt som du pluggar på gymnasiet i Malmö. Satsar du på en idrott och vill utöva din sport under under skoltid? Då borde du ska söka ett idrottsgymnasium. Här kan du se vilka alla skolor i Malmö som erbjuder idrottsgymnasium.
Filtrera efter
Idrottsutbildning
Inriktning
Malmö
Undervisningsform
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
Visar 1-2 av 2 träffar
Annonser

Platser inom Malmö

Reportage inom Idrottsutbildning

Idrottsgymnasium 

På ett idrottsgymnasium erbjuds du en helt vanlig gymnasieskolgång samtidigt som du får möjlighet att satsa på din idrott. 
Perfekt för dig som vill ge din idrottskarriär en ärlig chans men samtidigt plugga på gymnasiet och skaffa högskolekompetens. Under gymnasietiden kan du läsa upp till 700p specialidrott. 

Idrottsgymnasium i Malmö

I Malmö har du möjligheten att läsa så kallade RIG och NIU utbildningar med olika inriktningar som  exempelvis fotboll. Din idrott kommer stå på schemat vid minst tre tillfällen under skolveckan och målet är att du ska kunna satsa fullt ut på din sport. Du kommer att få möjlighet att tränatillsammans med andra elever som utövar din sport, vilket är både utvecklande och motiverande. Besök respektive skola och se hur just de arbetar med din sport och vilka tränare samt eventuella klubbar som skolan samarbetar med. Det är såklart en viktig aspekt i ditt val av idrottsgymnasium. 

RIG och NIU

Flertalet skolor erbjuder idrottsgymnasium i Malmö men det är viktigt att ha koll på hur idrottsgymnasier kan skilja sig från varandra.
Det finns två olika typer av idrottsutbildningar: Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) och riksidrottsgymnasierna (RIG). Söker du in till ett riksidrottsgymnasium kommer elever från hela landet vilket betyder att intaget till riksidrottsgymnasierna är rikstäckande. Det ger dig möjlighet att söka RIG i Malmö oavsett var i landet du bor. Nationellt godkända idrottsutbildningar är lokalt fokuserade, vilket betyder att om du inte bor i samma ort som skolan garanteras ingen förstahandsmottagning. 

Är du intresserad av att plugga på ett idrottsgymnasium i Malmö kan det vara bra att lämna intresseanmälan till de skolor som du är intresserad av. Skolan kommer kunna hjälpa dig med dina vidare frågor. Lycka till med ditt val av idrottsgymnasium. 

Hittar du inte din sport på ett idrottsgymnasium i Malmö? Leta upp vilka skolor som erbjuder din sport i vår lista över alla idrottsgymnasier i Sverige.