Visa gymnasium.se som: Mobil
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 20 träffar
 

Gymnasium i Upplands Väsby

Upplands Väsby ligger 25 km från Stockholm och 45 km från Uppsala. Det tar ungefär 27 minuter att åka in till centrala Stockholm med pendeltåg. Upplands Väsby ligger däremot bara sju minuter med Upptåget till Arlanda.

Gymnasium i Upplands Väsby

I Upplands Väsby finns två gymnasieskolor, en kommunal och en fristående. Du kan se skolorna i Upplands Väsby här. Det finns också en mängd olika gymnasieprogram att välja mellan - såväl högskoleförberedande som yrkesinriktade och specialutformade.

Det är inte bara elever i Upplands Väsby som kan söka till en gymnasieskola här, som boende inom Stockholms län kan du fritt ansöka till alla gymnasieprogram på alla gymnasieskolor som finns i länet. Du ansöker via Gymnasieantagningen i Stockholms län.

Väsby centrum

Väsby centrum är en mötesplats i Upplands Väsby där det finns mängder av butiker och ett brett utbud av kläder, elektronik, skönhetsvård, hälsokost, böcker och en massa annat. Här finns det mesta du kan behöva, inklusive mataffärer och restauranger. 

Idrott och motion i Upplands Väsby

I Upplands Väsby finns det aktiviteter för alla, både för barn, ungdomar och vuxna. Är du intresserad av motion och friluftsliv då har du möjligheten att göra det i Upplands Väsby. I Upplands Väsby finns cirka 200 föreningar med 11 000 aktiva medlemmar.  Du hittar dessa föreningar lätt i stadens föreningsregister. Det är enkelt att söka på den typ av aktivitet du vill utöva.

I Upplands Väsby kan du både träna professionellt eller motionera. Du kan ta en promenad i Vilundaparken eller varför inte testa på någon inomhusaktivitet i kommunens största idrottsanläggning med idrottshallar, ishallen, idrottplasts och andra bollplaner. Om du tycker om att gå på gym och träna gruppträning finns det några gym att välja mellan.

Natur och kultur i Upplands Väsby

I Upplands Väsby finner du ett rikt natur- och kulturliv, man kan till exempel ta en promenad på någon av vandringslederna, titta på fornlämningar, besöka friluftsmuseet Gunnes Gård, paddla kanot i Mälaren eller titta på konst i Väsby konsthall.  Det finns mycket att hitta på och framför allt om du går något gymnasium i Upplands Väsby.

I Upplands Väsby kan du få en blandning av gynnsam natur för fågelliv, vildmarksskog, sex sjöar och vattendrag.

Oavsett om du redan bor i kommunen, väljer att pendla hit från andra delar av Stockholms län - eller om du flyttar hit för att gå gymnasiet får du en gymnasietid med mögjlighet till naturnära upplevelser på din fritid.

Sök efter andra skolor i Stockholms län.

 Källor: Wikipedia, Upplandsvasby.se

Favoriter
Reportage
Nora berättar om Hotell- och tur...

Nora Hallberg går på Hotell- och turismprogrammet på Väsby Nya Gymnasium. Här beskriver hon bland annat fördelarna med programmet och vad du kan göra efter studierna!

Läs mer
Kristoffer och Carl går teknik p...

Kristoffer och Carl pluggar programmeringsspåret och ingenjörsspåret på Teknikprogrammet. Läs mer om vad de tycker om utbildningen och om deras planer inför framtiden!

Läs mer
Zehra berättar om Naturvetenskap...

Zehra Ünlü, 18, läser på Naturvetenskapsprogrammet på Väsby Nya gymnasium. Läs mer om hennes bild av programmet och varför hon rekommenderar VNG! 

Läs mer
Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information