Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Introduktionsprogram

Yrkesgymnasiet Sollentuna
Programinformation
Sollentuna
Introduktionsprogrammet

Film

Yrkesgymnasiet Sollentuna är skolan för dig som vill komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten. Här utbildas du inom ditt drömyrke och får praktisk erfarenhet - minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats.

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet på Yrkesgymnasiet i Sollentuna

Saknar du behörighet till de nationella gymnasieprogrammen? Ingen fara, på Introduktionsprogrammet går det att lösa. På Yrkesgymnasiet i Sollentuna kan du som behöver läsa upp några betyg börja med att läsa något av våra introduktionsprogram och därefter börja på din yrkesutbildning. På introduktionsprogrammet kan du lesta ett flertal grundämnen samt ett stort antal andra kurser.

Introduktionsprogrammet har sammanhållna skoldagar och här får du hjälp med att strukturera dina studier. Till din hjälp har du Yrkesgymnasiets otroligt duktiga och engagerade lärare som alltid finns nära till hands. Utöver det får du också tillgång till en egen mentor som ger dig stöd genom hela din utbildning. Du får en anpassad undervisning utifrån dina behov och blir lätt för lärare och mentor att kolla hur det går för dig, vad du behöver träna mer på för att nå upp till de mål och betyg som du har satt upp.

Programinriktat val

Programinriktat val finns till för dig som nästan är behörig till ett ordinarie gymnasieprogram. Du får läsa i samma klass som alla andra som valt ordinarie program men du läser dessutom de grundskoleämnen som du saknar. Genom att göra det kan du vara klar med din behörighet inom bara några månader! För att du ska kunna antas ska du ha godkända betyg i svenska (eller svenska som andraspråk) och engelska eller matematik samt i minst 4 andra ämnen, eller engelska och matematik samt i minst 3 andra ämnen.

Yrkesintroduktion

För dig som inte heller är behörig till Programinriktat val finns inriktningen Yrkesintroduktion som ett alternativ. Här är målet är att du antingen ska komma in på något av Yrkesgymnasiets program eller att få en anställning. Undervisningen på Yrkesintroduktionen kombinerar studier i skolan med APL på en arbetsplats eller arbete i praktiklokalen. En stor del av undervisningen är ämnesintegrerad då skolan tar hänsyn till och vill att du ska få arbeta med dina intressen och sådant du redan kan när de utformar uppgifter. Introduktionen varierar beroende på vilket yrke du är intresserad av men består oftast av 2 dagars skolarbete och 3 dagars APL (eller praktiskt arbete i praktiklokalen.)

Hur?

Du söker via kommunens gymnasieantagning precis som alla andra program. 

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Sollentuna söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Yrkesgymnasiet Sollentuna

“Jag trivs jättebra på min praktikplats på Mekonomen. Jag får göra mycket mer än vad jag trodde och min handledare är jättetrevlig.” - Heidi Markland, Fordon- och transportprogrammet åk 3 Att alla elever upplever trygghet, trivsel och arbetsro är mycket...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Djupdalsvägen 24-26
192 51 Sollentuna Sollentuna

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Yrkesgymnasiet Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Sollentuna
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: