Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Yrkesgymnasiet Skellefteå
Programinformation
Skellefteå
Industritekniska programmet

Film

9 av 10 elever från Yrkesgymnasiet Skellefteå har jobb direkt efter studenten! De teoretiska ämnena anpassas efter ditt yrkesval och minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats med en erfaren handledare.

Om utbildningen

Industritekniska programmet, inriktning Svetsteknik

Vill du ha ett hett jobb efter studenten? Studera då till att bli svetsare genom att välja Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik på Yrkesgymnasiet Skellefteå. Svetsare är ett hett jobb då svetslågan ibland kan vara över 2500 grader. Det är även ett hett jobb i den bemärkelsen att efterfrågan på svetsare på arbetsmarknaden är stor.

Utbildning till svetsare

När du går Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik får du en modern och kvalificerad svetsutbildning. På programmet får du baskunskaper om svetsteknik såväl som kännedom om system, material och processer. Du får också viktig erfarenhet från branschen och kontakter med företag, då hälften av utbildningen genomförs på en arbetsplats. Målet med utbildningen är att du ska bli så duktig som möjligt som svetsare och få ett jobb som du verkligen brinner för.

Anställningsbar direkt efter gymnasiet

Efter utbildningen på Yrkesgymnasiet är du direkt anställningsbar som svetsare. Du har väldigt goda möjligheter att få jobb direkt efter gymnasiet eftersom det är brist på personer som har utbildat sig till svetsare.

Tänkbara yrken

Svetsare är ett brett yrkesområde, vilket gör att du kan vara anställd på entreprenadföretag, på bygg- och anläggningsföretag, inom verkstadsindustrin och som reparations- och underhållspersonal vid olika industrier.

Högskolebehörighet

För att få grundläggande behörighet till högskola och universitet så ska du se till att välja Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Skellefteå söker du till programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Yrkesgymnasiet Skellefteå

“Jag valde YG för att jag ville ha en omväxlande utbildning. På praktiken lär man sig mycket och får på så sätt en bekräftelse att man gjort rätt val. Det bästa med YG Skellefteå är lärarna som är pedagogiska, flexibla...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skellefteå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Plåtvägen 9A
931 61 Skellefteå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Yrkesgymnasiet Skellefteå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Skellefteå
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: