Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Yrkesgymnasiet Skellefteå
Programinformation
Skellefteå
Bygg- och anläggningsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-11-13

Film

9 av 10 elever från Yrkesgymnasiet Skellefteå har jobb direkt efter studenten! De teoretiska ämnena anpassas efter ditt yrkesval och minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats med en erfaren handledare.

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad på Yrkesgymnasiet Skellefteå

På Bygg- och anläggningsprogrammets inriktning mot husbyggnad utbildas du att bli byggnadsarbetare. Du får skapa något som håller och lära dig mer om att bygga, måla och renovera.

Modern utbildning till byggnadsarbetare

På Yrkesgymnasiets Bygg- och anläggningsprogram får du läsa en modern byggutbildning som anpassas enligt vad som är aktuellt i branschen just nu. Under programmets gång – inte minst tack vare det faktum att du spenderar mer än halva studietiden på praktik – får du ökade möjligheter till jobb genom viktig branscherfarenhet samt kontakter med företag. Beroende på vad du är intresserad av kan du forma dina studier för att rikta in dig mot att bli snickare, målare, murare, golvläggare eller betongarbetare.

Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb inom byggbranschen. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Bygg- och anläggningsprogrammet ett startpaket för körkort.

Efter gymnasiet

Efter genomförd utbildning kan du börja jobba som lärling. Lärlingstiden är 6 800 timmar. Efter dina tre år på Yrkesgymnasiet, och med minst E i alla ämnen, kan du tillgodoräkna dig 2 800 timmar. Alla gymnasielärlingar som uppnått färdig utbildningstid får yrkesbevis. Efter Bygg- och anläggningsprogrammet är du förberedd att arbeta som snickare, betongarbetare, byggnadsarbetare, murare, målare eller golvläggare.

Högskolebehörighet

För att bli högskolebehörig ska du välja Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt utöka din studieplan med Engelska 6 (100 poäng).

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skellefteå

“Jag valde YG för att jag ville ha en omväxlande utbildning. På praktiken lär man sig mycket och får på så sätt en bekräftelse att man gjort rätt val. Det bästa med YG Skellefteå är lärarna som är pedagogiska, flexibla...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skellefteå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Plåtvägen 9A
931 61 Skellefteå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Yrkesgymnasiet Skellefteå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Skellefteå
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information