Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Yrkesgymnasiet Skellefteå
Programinformation
Skellefteå
Bygg- och anläggningsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-17

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad på Yrkesgymnasiet Skellefteå

Tillhör du dem som förnyar, förbättrar och sätter färg på tillvaron? Vill du skapa något som håller? Gillar du att arbeta praktiskt? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet något för dig.

Modern utbildning till byggnadsarbetare

På Yrkesgymnasiets Bygg- och anläggningsprogram med inriktning Husbyggnad får du läsa en modern byggutbildning som anpassas enligt vad som är aktuellt i branschen just nu. Under programmets gång – inte minst tack vare det faktum att du är mer än halva studietiden på praktik – får du ökade möjligheter till jobb genom viktig branscherfarenhet samt kontakter med företag. Beroende på vad du är intresserad av kan du forma dina studier för att rikta in dig mot att bli snickare, murare, golvläggare eller betongarbetare.

Körkort

Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb inom byggbranschen. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Bygg- och anläggningsprogrammet ett startpaket för körkort.

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet kan du börja arbeta som lärling. Lärlingstiden varierar beroende på yrkesinriktning, men ligger mellan 24-36 månader. Efter tre år på Yrkesgymnasiet med godkända betyg kan du tillgodoräkna dig en del av lärlingstiden. När lärlingstiden är slut kan du ansöka om ditt yrkesbevis.

Högskolebehörighet

Vill du bli högskolebehörig? Välj Svenska 2 och Svenska 3 i det individuella valet samt utöka din studieplan med Engelska 6 för att få grundläggande behörighet till högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Yrkesgymnasiet Skellefteå – ett av Sveriges främsta yrkesgymnasium

“Det bästa med Yrkesgymnasiet är att det är en liten skola med bra gemenskap där du lär känna alla.” – Ella Johansson, Hantverksprogrammet Yrkesgymnasiet Skellefteå är en liten skola där alla elever blir sedda och uppmuntrade. Målet med skolan är att...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skellefteå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Risbergsgatan 4
931 36 Skellefteå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Yrkesgymnasiet Skellefteå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Skellefteå
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information