Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Yrkesgymnasiet Skellefteå
Programinformation
Skellefteå
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

9 av 10 elever från Yrkesgymnasiet Skellefteå har jobb direkt efter studenten! De teoretiska ämnena anpassas efter ditt yrkesval och minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats med en erfaren handledare.

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Husbyggnad

På inriktning Husbyggnad på Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet Skellefteå får du en utbildning till Byggnadsarbetare. Du får skapa något som håller och lära dig mer om att bygga, måla och renovera.

Modern utbildning till byggnadsarbetare

På Yrkesgymnasiets Bygg- och anläggningsprogram får du läsa en modern byggutbildning som matchas med vad som är aktuellt i branschen. Under programmets gång får du ökade möjligheter till att få jobb genom att få viktig branscherfarenhet samt kontakter med företag. Beroende på vad du är intresserad av kan du forma dina studier så att du får kunskap till att bli snickare, målare, murare, golvläggare eller betongarbetare.

Som elev blir du också erbjuden ett startpaket för körkort, vilket är en väldigt bra möjlighet då B-körkort är något som krävs för de flesta jobb i branschen. På programmet får du också lära dig mer om företagande och entreprenörskap.

Lärling efter gymnasiet

Efter din utbildning till Byggnadsarbetare kan du börja jobba som lärling efter gymnasiet. Lärlingstiden är 6 800 timmar. Efter dina tre år på Yrkesgymnasiet, och med minst E i alla ämnen, kan du tillgodoräkna dig 2 800 timmar. Alla de gymnasielärlingar som har uppnått färdig utbildningstid får yrkesbevis. Efter Bygg- och anläggningsprogrammet är du förberedd att arbeta som snickare, betongarbetare, byggnadsarbetare, murare, målare eller golvläggare.

Högskolebehörighet

För att bli högskolebehörig ska du välja Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt utöka din studieplan med Engelska 6 (100p).

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Skellefteå söker du till programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Yrkesgymnasiet Skellefteå

“Jag valde YG för att jag ville ha en omväxlande utbildning. På praktiken lär man sig mycket och får på så sätt en bekräftelse att man gjort rätt val. Det bästa med YG Skellefteå är lärarna som är pedagogiska, flexibla...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skellefteå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Plåtvägen 9A
931 61 Skellefteå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Yrkesgymnasiet Skellefteå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Skellefteå
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: