Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Yrkesgymnasiet Skarpnäck
Programinformation
Stockholm

Film

På Yrkesgymnasiet Stockholm tillbringar du halva din studietid på en arbetsplats tillsammans med en duktig handledare. Detta är skolan för dig som vill lära dig ett yrke från grunden och komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten!

Om utbildningen

Utbildning till Frisör på Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Vill du bli frisör? Då ska du välja Hantverksprogrammet med inriktning Frisör på Yrkesgymnasiet Skarpnäck. Som frisör får du utlopp för din kreativitet och får jobba med dina händer.

Utbildningen på Hantverksprogrammet

Under utbildningen får du lära dig att klippa, färga, vårda och permanenta hår. Du får även kunskap om färgval, mode, stil och trender. Första året av din utbildning är fokuserad på hårvård, andra året ökar svårighetsgraden och under det tredje året får du fördjupa dina yrkeskunskaper. De frisörtekniska ämnena är både praktiska och teoretiska. På din praktikplats får du även genomföra riktiga behandlingar på kunder.

Steg 1 innan Gesällprov

Man måste göra gesällprov för att bli behörig som frisör. Steg 1 innan du gör Gesällprov kan du få genom att gå ut gymnasiet med minst E i alla hantverkskurser och de gemensamma ämnena. Steg 2, 3 och 4 är sedan en färdigutbildning på frisörföretag i 3000 timmar. Efter dessa steg kan du avlägga Gesällprovet för att bli behörig frisör.

Resa med kurskamrater

Under utbildningen får du möjlighet att resa till en storstad i ett europeiskt land tillsammans med dina klasskamrater. Målet med resan är att du ska få se den internationella frisörscenen genom att besöka den europeiska marknaden.

Bli högskolebehörig

Om du läser Svenska 2 och Svenska 3 inom ramen för ditt individuella val samt väljer att utöka din studieplan med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Välkommen till Yrkesgymnasiet Skarpnäck!

Yrkesgymnasiet Skarpnäck är den personliga skolan där alla elever får synas och utvecklas. I skolans mysiga lokaler är stämningen mellan elever och personal alltid vänlig. Här får du möjlighet att utvecklas efter dina förutsättningar och få teoretisk kunskap, praktisk erfarenhet...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skarpnäck och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Flygfältsgatan 11
128 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

Börja inte på YG Skarpnäck
(1)
Sämsta skolan ångrar att ja ens börjat på den. Lärarna o rektorn tar inte ansvar för eleverna och dom bryr sig inte om elevernas svårigheter för ämnen.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Yrkesgymnasiet Skarpnäck, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Stockholm
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: