Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Yrkesgymnasiet Skarpnäck
Programinformation
Stockholm
Hantverksprogrammet
Lärlingsutbildning

Om utbildningen

Utbilda dig till frisör på Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Lockas du av att göra små och stora klipp? Drömmer du om att skapa enastående looks? Att starta nya trender? Och dessutom göra business på ditt hantverk? Då ska du välja Hantverksprogrammet med inriktning Frisör, barberare och hår- och makeupstylist på Yrkesgymnasiet Skarpnäck. 

Utbildningen på Hantverksprogrammet

Under utbildningen får du lära dig att klippa, färga, vårda och permanenta hår. Du får även kunskap om färgval, mode, stil och trender. Första året av din utbildning är fokuserad på hårvård, under andra året ökar svårighetsgraden och under det tredje året får du fördjupa dina yrkeskunskaper. De frisörtekniska ämnena är både praktiska och teoretiska. På din praktikplats får du även genomföra riktiga behandlingar på kunder, och på så sätt finslipa dina kunskaper genom praktiskt arbete.

Efter gymnasiet

För att bli behörig frisör måste du göra ett gesällprov. När du tar studenten ska du ha lägst E i samtliga hantverkskurser och i de gymnasiegemensamma ämnena. Du har då gjort steg 1 klart. Efter det följer en färdigutbildning på ett frisörföretag i 3 000 timmar (steg 2, 3 och 4) innan du kan avlägga det slutgiltiga gesällprovet och bli behörig frisör. För att bli behörig barberare behöver du också avlägga ett gesällprov, vilket du kan göra direkt efter Hantverksprogrammet.

Resa med kurskamrater

Under utbildningen får du möjlighet att resa till en europeisk storstad tillsammans med dina klasskamrater. Målet är att se på den europeiska marknaden och jämföra dina erfarenheter med den internationella frisörscenen.

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt utöka din studieplan med Engelska 6 så får du grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Välkommen till Yrkesgymnasiet Skarpnäck!

”Det bästa med YG är gemenskapen mellan alla som går här och alla snälla lärare som är riktigt bra på att lära ut. Sedan gillar jag också att lokalerna är väldigt fina.” – Sebastian Valtin, Bygg- och anläggningsprogrammet Yrkesgymnasiet Skarpnäck är...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skarpnäck och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skarpnäck

Flygfältsgatan 11
128 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

Börja inte på YG Skarpnäck

Sämsta skolan ångrar att ja ens börjat på den. Lärarna o rektorn tar inte ansvar för eleverna och dom bryr sig inte om elevernas svårigheter för ämnen.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Yrkesgymnasiet Skarpnäck, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Stockholm
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information