Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Barberare

Burgårdens gymnasium, i Göteborg
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 januari, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 206,8)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 januari, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 206,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Barberare

Läs Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist, profil Barberare

Är du intresserad av människor, mode och design? Vill du ha ett kreativt, inspirerande och färgsprakande yrke? Då är det här programmet för dig. I våra salonger och ateljéer får du lära dig grunderna och utveckla din kreativa förmåga från idé till färdigt resultat.

Våra inriktningar 

På Hantverksprogrammet har vi två inriktningar, Fashion design och Frisör, barberare och hår- och makeupstylist. Du väljer inriktning direkt i din gymnasieansökan. På inriktningen Frisör, barberare och hår- och makeupstylist väljer du programfördjupning inför årskurs två.

Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Din utbildning på Hantverksprogrammet inriktningen frisör, barberare och hår- och makeupstylist består av ett basår och två år på din valda programfördjupning. Det olika programfördjupningarna som du kan välja mellan är frisör, barberare och Hår-och makeupstylist.

Under ditt basår får du lära dig det olika grundteknikerna för frisör, barberare och Hår-och makeupstylist så att du känner dig förberedd för att välja den programfördjupning du är intresserad av i årskurs två.  

Barberare

Här fokuserar vi på herrklippning och herrdesign. Vi använder alla förekommande verktyg både på långa och korta hår. Du lär dig allt inom rakning, skägg och mustaschsteknik och ansiktsvård. Vi utbildar dig i stil och form inom trender för herrar. Du lär dig om försäljning och service och om specialprodukter för barberare. Efter avslutad gymnasieutbildning kan du avlägga ditt gesällprov. 

Yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet!

Från och med höstterminen 2023 ger alla yrkesprogram grundläggande högskolebehörighet. Det betyder att de kurser som krävs för grundläggande behörighet kommer att ingå i programstrukturen för alla yrkesprogram.De yrkesförberedande kurserna kommer inte minskas. Istället kommer yrkesprogrammen ge fler gymnasiepoäng än vad de gör idag. Det kommer fortfarande finnas en möjlighet att välja bort de högskoleförberedande kurserna om du vill. Våra poängplaner kommer därför att kompletteras. Håll koll på de senaste poängplanerna här på vår sida.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Barberare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Barberare

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Barberare så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Burgårdens gymnasium
Skånegatan 20
402 29 Göteborg

Burgårdens gymnasium - där yrkesdrömmar blir verklighet

På Burgården utbildar vi dig för verkligheten. Vi har yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Våra yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet. Här rör sig framtidens frisörer, hår- och makeupstylister, barberare och fashion designers tillsammans med samhällsvetare, undersköterskor, barnskötare, stödassistenter, naturvetare och djurvårdare....

Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Sponsrad