Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Barberare

Burgårdens gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 160 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 125,0
    (medelvärde: 189,0) * statistik från 2022
Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Barberare

Om utbildningen

Läs Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist, profil Barberare

Är du intresserad av människor, mode och design? Vill du ha ett kreativt, inspirerande och färgsprakande yrke? Då är det här programmet för dig. I våra salonger och ateljéer får du lära dig grunderna och utveckla din kreativa förmåga från idé till färdigt resultat.

Våra inriktningar 

På Hantverksprogrammet har vi två inriktningar, Fashion design och Frisör, barberare och hår- och makeupstylist. Du väljer inriktning direkt i din gymnasieansökan. På inriktningen Frisör, barberare och hår- och makeupstylist väljer du programfördjupning inför årskurs två.

Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Din utbildning på Hantverksprogrammet inriktningen frisör, barberare och hår- och makeupstylist består av ett basår och två år på din valda programfördjupning. Det olika programfördjupningarna som du kan välja mellan är frisör, barberare och Hår-och makeupstylist.

Under ditt basår får du lära dig det olika grundteknikerna för frisör, barberare och Hår-och makeupstylist så att du känner dig förberedd för att välja den programfördjupning du är intresserad av i årskurs två.  

Barberare

Här fokuserar vi på herrklippning och herrdesign. Vi använder alla förekommande verktyg både på långa och korta hår. Du lär dig allt inom rakning, skägg och mustaschsteknik och ansiktsvård. Vi utbildar dig i stil och form inom trender för herrar. Du lär dig om försäljning och service och om specialprodukter för barberare. Efter avslutad gymnasieutbildning kan du avlägga ditt gesällprov. 

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Barberare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Barberare

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Barberare så kommer skolan att kontakta dig.

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium - där yrkesdrömmar blir verklighet

På Burgården utbildar vi för verkligheten, och precis som i verkligheten är vår skola en myllrande värld, med massor av inriktningar, människor och möten. Vi erbjuder yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Vi är en mångkulturell skola med elever från alla...


Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Burgårdens gymnasium

Skånegatan 20
402 29 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Barberare från Burgårdens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Jag är gymnasiesökande *
Ja
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information