Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Yrkesgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
VVS- och fastighetsprogrammet

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet på Yrkesgymnasiet Göteborg

På Yrkesgymnasiet Göteborg kan du utbilda dig till Rörmontör. Som rörmontör installerar du rör och system som gör att vi kan duscha och tvätta. Arbetsmarknaden skriker efter rörmontörer, så här är chanserna till jobb efter gymnasiet mycket goda.

VVS- och fastighetsprogrammet på Yrkesgymnasiet Göteborg ger dig viktiga erfarenheter av branschen genom den stora delen praktik du har. APL-perioden är också en bra tid att knyta kontakter. Under utbildningens gång lär du dig hur man utför och underhåller VVS-installationer. Du utvecklar också dina kunskaper om material, system och processer inom VVS-installationer.

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet kan du bli anställ som lärling (vilket är i cirka 2 år). Då krävs som lägst betyg E i yrkesämnen och i matematik, svenska och engelska. Genom att avlägga ett branschprov kan du bli certifierad VVS-montör.

Läs till högskolebehörighet

Genom att läsa Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6 (100 poäng) så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Körkort

Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb som VVS-rörmontör. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet Göteborg varje elev ett startpaket för körkort.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder 11 yrkesprogram samt introduktionsprogram. Yrkesgymnasiet har som mål att du ska bli ett framtida yrkesproffs och här är samtliga program utformade för att lyckas med målet. Det är en trivsam skola, där elever och lärare arbetar tillsammans...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Göteborg

Ranängsvägen 9 (7-11)
41664 Göteborg

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Yrkesgymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Göteborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: