VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Yrkesgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
VVS- och fastighetsprogrammet
Lärlingsutbildning
(Läs mer) Informationsträff
2023-05-10

Om utbildningen

Bli eftertraktad rörmontör direkt efter gymnasiet 

På VVS- och fastighetsprogrammet på Yrkesgymnasiet Göteborg kan du utbilda dig till rörmontör. Som rörmontör installerar du rör och system som gör att vi kan duscha och tvätta. Arbetsmarknaden skriker efter rörmontörer, så här är chanserna till jobb mycket goda.

VVS- och fastighetsprogrammet på Yrkesgymnasiet Göteborg ger dig viktiga erfarenheter av branschen genom att du har APL mer än halva utbildningstiden. Den omfattande praktiken är också en bra tid att knyta kontakter inför det kommande arbetslivet. Under utbildningens gång lär du dig även hur man utför och underhåller VVS-installationer, samt utvecklar dina kunskaper om material, system och processer inom VVS-branschen.

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet kan du bli anställd som lärling (vilket du är i cirka två år). För detta krävs minst betyg E i yrkesämnen och i matematik, svenska och engelska. För att bli certifierad VVS-montör måste du även avlägga ett branschprov.

Körkort

Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb som VVS-rörmontör. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet Göteborg varje elev på VVS- och fastighetsprogrammet ett startpaket för körkort.

Högskolebehörighet

Genom att läsa Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt byta ut en programfördjupning mot Engelska 6 får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Göteborg

Välkommen till Yrkesgymnasiet Göteborg!

”Det bästa med YG är att man inte tröttnar; när du blir trött på att sitta i ett klassrum och ha lektioner så börjar praktiken om igen. Det blir en perfekt kombination.” – Gareen Mohamed, Vård- och omsorgsprogrammet Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Göteborg

Ranängsvägen 9 (7-11)
41664 Göteborg

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Yrkesgymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Göteborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information