Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Yrkesgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
El- och energiprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-01-28

Om utbildningen

Utbilda dig till elektriker på Yrkesgymnasiet Göteborg

El- och energiprogrammet på Yrkesgymnasiet Göteborg passar dig som gillar spänning och energifyllda uppdrag. Här utbildas du till att i framtiden kunna arbeta med elanläggningar, tv-, data- och eldistributionsnät.

Tre år på El- och energiprogrammet gör att du efter studenten kan lämna gymnasiet som en professionell och medveten elektriker. Du kommer du ha kunskap om vilka material du ska arbeta med, vilka verktyg som passar bäst i olika situationer. En annan viktig del av arbetet som elektriker är att planera och utvärdera sitt arbete.

På Yrkesgymnasiet Göteborg får du lära dig om teknologi och arbetsmiljö ur ett internationellt perspektiv. Det gör att du i framtiden kan arbeta utanför Sveriges gränser då svensk utbildning förknippas med ett högt säkerhetstänkande.

Efter gymnasiet

Efter din tid på Yrkesgymnasiet kan du komma ut i arbetslivet och börja arbeta som lärling. Lärlingstiden är sammanlagt 1 600 timmar (1 år). För att kunna bli anställd som lärling krävs:

  • Lägst betyg E i alla ämnen
  • Godkänt gymnasiearbete
  • Godkänt resultat i elsäkerhetsprovet

Läs till Högskolebehörighet

Genom Välj Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6, 100p så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Arbete efter gymnasiet

Du är framför allt förberedd för att arbeta som elektriker inom installation eller eldistribution. Det är även möjligt att arbeta som hisstekniker, larmtekniker och nätverkstekniker.

Körkort

Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb som elektriker. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet Göteborg varje elev ett startpaket för körkort.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder 11 yrkesprogram samt introduktionsprogram. Yrkesgymnasiet har som mål att du ska bli ett framtida yrkesproffs och här är samtliga program utformade för att lyckas med målet. Det är en trivsam skola, där elever och lärare arbetar tillsammans...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Göteborg

Ranängsvägen 9 (7-11)
41664 Göteborg

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Yrkesgymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Göteborg
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: