Visa gymnasium.se som: Mobil

Försäljnings- och serviceprogrammet

Yrkesgymnasiet Ale
Programinformation
Ale
Försäljnings- och serviceprogrammet
Lärlingsutbildning
(Läs mer) Öppet hus
2022-12-07
2023-01-19
Försäljnings- och serviceprogrammet

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet på Yrkesgymnasiet Ale

Det här är gymnasieprogrammet för dig som är handlingskraftig och som brinner för försäljning, entreprenörskap och kommunikation. På Försäljnings- och serviceprogrammet kommer du att läsa kurser inom såväl marknadsföring som personlig försäljning. Här tar du de första stegen för att i framtiden kunna jobba inom handeln!

Modern utbildning

På Yrkesgymnasiets Försäljnings- och serviceprogram ligger huvudfokus på två områden, nämligen kundservice och försäljning. Entreprenörskap och företagsamhet är även två områden som är väldigt viktiga inom handeln då många väljer att starta egna företag inom branschen.

På Yrkesgymnasiet får du en modern säljutbildning där du får viktig branscherfarenhet och företagskontakter, inte minst tack vare att du har APL mer än halva utbildningstiden. Du blir direkt anställningsbar som till exempel butikssäljare eller kommunikatör när du är klar med din utbildning.

Möjliga yrken

Inom försäljning och service finns yrken inom ett brett spektrum: från butiksarbete till specialistkompetens inom e-handel. Andra möjliga yrken kan vara exempelvis företagssäljare, kundtjänstmedarbetare, marknadsassistent eller marknadskommunikatör.

Säljresa

Tillsammans med dina kurskamrater reser du till en storstad i Europa. Målet är att se på säljrollen ur ett internationellt perspektiv.

Högskolebehörighet

Vill du läsa vidare efter gymnasiet behöver du uppnå högskolebehörighet. Läs Svenska 3 i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

För dig som vill läsa vidare erbjuder högskolor många vidareutbildningar inom området; exempelvis Butikschefsprogrammet och Service Management.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Ale

Yrkesgymnasiet Ale förbereder dig för arbetslivet

”Det bästa med skolan är att det är väldigt familjärt här samt att du får komma ut i arbetslivet tidigt.” – Victoria Katanic Elmén, Barn- och fritidsprogrammet Vill du lära dig i verkligheten och börja jobba direkt efter studenten? Då är...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Ale och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Ale

Rödjans väg 7
449 34 Nödinge

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Jonna N
Härlig skola man lär sig mycket på apl rekommenderar dig som älskar praktik
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Yrkesgymnasiet Ale, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information