Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 230 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 295,0
(medelvärde: 319,6)
Antal elever
Antal elever: cirka 230 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 295,0
(medelvärde: 319,6)

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av och vill fördjupa dig inom fysik, kemi och andra naturvetenskapliga ämnen. Under programmets gång får du utveckla din förmåga att tänka kritiskt, resonera logiskt och jobba med problemlösning.

Naturvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom naturvetenskap, teknik, matematik och samhällsvetenskap på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till läkare, veterinär eller civilingenjör.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
2/5
Tidigare elev
12 jun 2023
Eleverna sänker skolan

1. Lärarna är mycket bra. De är generösa med betyg. 2. Maten är bättre än vad flera säger. 3. Eleverna är de värsta jag varit med om. Det kändes som att börja på grundskolan ...

Visa hela
Viktor Rydberg gymnasium Sundbyberg

Viktor Rydbergs Gymnasium i Sundbyberg

Viktor Rydbergs Gymnasium Sundbyberg är VRG:s nyaste gymnasieskola och öppnade hösten 2019. Skolan ligger i centrala Sundbyberg vilket innebär att det är nära till kollektivtrafik och näringsliv. Lokalerna är nyrenoverade, stora och ljusa för den bästa studiemiljön. På VRG Sundbyberg...

Läs mer om Viktor Rydberg gymnasium Sundbyberg och visa alla program.

Sponsrad