Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och Transportprogrammet, Personbil

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 102,5
(medelvärde: 168,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 102,5
(medelvärde: 168,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Personbil

Läs Fordons- och Transportprogrammet med inriktning Personbil på Vänergymnasiet Olins Mariestad

Älskar du att meka med olika motorer? Här får du lära dig om mekaniken bakom lätta fordon och att reparera dem!

Fordons- och Transportprogrammet är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta praktiskt och tekniskt med olika motordrivna fordon. Ett perfekt val om du vill jobba som exempelvis mekaniker, yrkesförare eller transportplanerare, med goda chanser till anställning direkt efter studenten.

Är du tekniskt intresserad och vill ha en varierad och omväxlande utbildning där teoretiska studier varvas med praktiskt arbete i och kring olika motordrivna fordon? Då är detta ett program för dig! Utbildningen erbjuder flera körkortsbehörigheter och ger dig rätt yrkeskompetenser och intyg för att kunna börja jobba direkt efter avslutad utbildning.

Testa på branschen under din APL

Vi jobbar aktivt med att vara en trygg övergång in i arbetslivet och har goda kontakter med det lokala näringslivet. Förutom att utbildningen ger dig erfarenhet av yrket knyter du också viktiga kontakter med arbetsgivare under din APL (arbetsplatsförlagt lärande). På Olinsgymnasiet har du minst 15 veckors APL.

Inriktning Personbil

Inriktning Personbil på Fordons- och Transportprogrammet på Vänergymnasiet Olins Mariestadger dig kunskaper inom diagnostik, reparation och service samt hantering av datautrustning och elektroniska mätinstrument. 

Inriktning Personbil är perfekt för dig som vill bli:

  • Försäljare 
  • Kundmottagare
  • Kundtjänstmedarbetare
  • Personbilsmekaniker

Körkortsbehörigheter och yrkeskompetensbevis

Utbildningen erbjuder även möjlighet för flera körkortsbehörigheter och yrkeskompetensbeviset för att du ska kunna arbeta som yrkesförare efter avslutad utbildning. På inriktning Personbil har du möjligheten att ta följande: 

  • B-körkort
  • Truckkort
Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och Transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Mariestad

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och Transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och Transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Vänergymnasiet Olins Mariestad
Hantverkaregatan 7
542 32 Mariestad

Vänergymnasiet Olins Mariestad

I centrala Mariestad, med utsikt över Vänern, ligger Vänergymnasiet Olins Mariestad. På skolan kan du läsa yrkesförberedande program inom fordon och restaurang. När du slår upp dörrarna till skolan möts du av doften av nybakat bröd och ett svagt muller...

Läs mer om Vänergymnasiet Olins Mariestad och visa alla program.

Sponsrad