Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Trädgård

Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola
Programinformation
Ed
Naturbruksprogrammet
Trädgård på Utsikten

Om utbildningen

Studera på Naturbruksprogrammet med inriktning mot Trädgård på Utsikten Scandinavian School of Civics and Tourism i Dals-Ed

Är du en person som gillar att vara aktiv och arbeta med kroppen? Är du intresserad av natur och växter? Då kan Naturbruksprogrammet på Utsikten vara ditt gymnasieval!

Både i Sverige och övriga Europa ökar behovet av utbildad personal inom naturbruk och trädgård och bara i Sverige finns just nu över 500 lediga jobb inom den gröna sektorn. Efter utbildningen har du en yrkestitel men du kan också studera vidare till bland annat trädgårdsmästare, landskapsarkitekt, landskapsingenjör eller trädgårdsdesigner.

Exempel på yrken efter gymnasiet:

Trädgårdsanläggare arbetar med att anlägga och underhålla parker, kyrkogårdar och andra grönytor.

Försäljare arbetar i en handelsträdgård, hos lantmännen eller med maskinförsäljning.

Golfbaneskötare arbetar på en golfbana med att sköta golfbanan och driving range eller med att sköta vattningsanläggningar, fordon, maskiner och övrig utrustning. 

Mekaniker arbetar med allt från moderna trädgårdsmaskiner till traktorer. Har du ett stort tekniskt intresse med felsökning och reparation och kan lösa problem som ingen annan kan, passar detta dig.

Trädgårdsodlare jobbar i växthus eller på friland.

Parkarbetare/Kyrkogårdsarbetare arbetar med att sköta och underhålla parker och andra utemiljöer. Det kan till exempel vara idrottsanläggningar, lekplatser, badplatser och kyrkogårdar.

Campus utsikten

När du går på Utsikten bor du första året på skolans internat. Internatet ligger bara tjugo meter från skolan och har plats för 45 elever i enkel- eller dubbelrum. Varje rum är utrustat med säng, skrivbord, garderob och ett litet kylskåp. Toaletter, duschar, kök, matsal och tv-rum är gemensamt. På internatet är det all-inclusive som gäller! Det innebär att man får frukost, lunch, middag och kvällsmat under skoldagarna. Vi har personal på internatet varje vardagskväll. Hela skolan och internatet har trådlöst internet och du får vid skolstarten en bärbar dator att använda under hela skoltiden.

Skolan har egen idrottshall, där man kan t ex spela innebandy, basket, volleyboll eller klättra på klätterväggen. Det är nära till centrum och där finns affärer, caféer, ungdomsgård och tåg- och busstation. 

Lärling

På Utsikten läser du Naturbruksprogrammet som lärling. Det innebär att du gör hälften av din utbildning på en eller flera arbetsplatser där du läser kurser och lär dig yrket "på riktigt". Övriga kurser, som de gymnasiegemensamma, läser du på skolan tillsammans med dina klasskompisar.

Att vara lärling är ett annat sätt att läsa på gymnasiet. Du kommer ha både klasskamrater och arbetskamrater. Lärlingsutbildning innebär alltså inte att man går en annan utbildning, utan enbart att du lär dig i en annan miljö och på ett annat sätt. En av fördelarna med att vara lärling är att du får en yrkesexamen från gymnasieskolan och goda kontakter inom arbetslivet som vidare kan ge dig chans att få jobb direkt efter gymnasiet. En annan fördel är att du som lärling kan få 1 000 kronor per månad i lärlingsersättning (utöver studiebidraget). 

Vill du läsa vidare efter gymnasiet kan du välja att läsa in grundläggande behörighet till högskolor och universitet. Du kan också läsa vidare på yrkeshögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Trädgård

Som boende i samma kommun som Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård så kommer skolan att kontakta dig.

Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola

Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola

Välkommen till Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola!

Vackert belägen i Ed i Dalsland vid sjöar och orörd vildmark hittar du Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola. På Utsikten kan du plugga till färdigutbildad skandinavisk friluftsguide tillsammans med elever ifrån Norge och Danmark eller på lärlingsutbildningen mot Trädgård. Utsikten erbjuder...


Läs mer om Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola

Nössemarksvägen 10
668 31 Ed

 Visa telefonnummer
www.utsikten.info

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Trädgård, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.