Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 133,0)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 133,0)

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet passar dig som vill jobba med försäljning, handel och kommunikation. Under programmets gång får du kunskaper inom försäljning, logistik, marknadsföring och kundservice.

Undervisningen på försäljnings- och serviceprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis marknadsassistent, butikssäljare, kundtjänstmedarbetare och inköpsassistent.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se
Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola
Nössemarksvägen 10
668 31 Ed

Välkommen till Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola!

Vackert belägen i Ed i Dalsland vid sjöar och orörd vildmark hittar du Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola. På Utsikten kan du plugga på Försäljning- och serviceprogrammet med inriktning E-handel, anpassat för elever med NPF-diagnoser. Vi har också Introduktionsprogrammet och en...

Läs mer om Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola och visa alla program.

Sponsrad