Välkommen till Utsikten!

Välkommen till Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola!

Vackert belägen i Ed i Dalsland vid sjöar och orörd vildmark hittar du Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola. På Utsikten kan du plugga till färdigutbildad skandinavisk friluftsguide tillsammans med elever ifrån Norge och Danmark eller på lärlingsutbildningen mot Trädgård. Utsikten erbjuder även Samhällsprogrammet med inriktning Samhälle, anpassat för elever med NPF-diagnoser, Introduktionsprogrammet och en gymnasiesärskola. Utbildningen på Utsiktens gymnasium tillbringas ofta i skog och mark. Du kan också få möjligheten att bo på skolans internat. Eleverna har en nära kontakt med lärarna på skolan, det är viktigt att alla elever känner sig sedda.

Stark gemenskap

På Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola samlas elever ifrån Sverige, Danmark och Norge. Skolan är liten vilket skapar en stark gemenskap mellan elever och lärare och du som elev blir alltid sedd. Man brukar tala om "Utsiktenandan" som innebär att eleverna uppmuntras att alltid vara hjälpsamma mot varandra, acceptera olikheter och ta ansvar och vara öppen för nya intryck.

Utöva din favoritsport på och efter skoltid

På skolan finns det en stor idrottshall där man kan utöva flera olika sporter. Det finns bland annat möjlighet att spela basket, vollyboll, innebandy eller klättra på klätterväggen. På din fritid kan du besöka centrumet som ligger nära skolan. Där finns det en rad olika aktiviteter att ägna dig åt. Det finns bland annat affärer, caféer, bibliotek och en ungdomsgård.

Utsikten har även en gymnasiesärskola, läs mer om den här:

Utsikten - Dals-Eds gymnasiesärskola

Är du intresserad och vill veta mer om Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola

Högskoleförberedande program
Samhällsvetenskapsprogrammet Ort Recensioner
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap Ed
Yrkesprogram
Hotell- och turismprogrammet
Hotell- och turismprogrammet, Hotell och konferens: Event- & konferensvärd Ed
Naturbruksprogrammet
Naturbruksprogrammet, Skog: Friluftsguide Ed
Naturbruksprogrammet, Trädgård Ed
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogrammet Ed

Visa alla

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola.

Andel lärare med leg. och behörighet 2014

668 31 Ed

www.utsikten.info

Vilde   |   2018-11-28
Toppen skole! Igjennom mine snart tre år har utsikten gitt meg bare fine minner, og jeg kommer alltid til å ha en bit av Utsikten i hjertet!
Cora Joisten   |   2017-10-12
Jag kunde seriöst inte välja bättre skola. Skolan är sjukt grym. Man bor på internat vilket ger en bra gemenskap, alla kommer nära alla. Sen åker vi på hur bra resor som helst. Jag längtar INTE till studenten
Ida   |   2017-10-12
Jeg er utrolig fornøyd med skolevalget mitt! Søsteren min gikk også her og er utrolig fornøyd og anbefalte Utsikten på det sterkeste. Man får et utrolig godt forhold til både medelever og lærere. Er dødsfornøyd med skolen, og gruer meg til å slutte her.

För att beställa information från Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola, fyll i följande uppgifter:

Utbildningsrecensioner
Baseras på 5 recensioner