Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Hotell och konferens: Event- & konferensvärd

Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola
Programinformation
Ed
Hotell- och turismprogrammet

Utbildningsinfo

Vad innebär event- och konferensvärd?

Hotell- och turismprogrammet med inriktning mot event- och konferensvärd är ett yrkesprogram där du efter examen ska nå kunskaper som krävs för att arbeta inom event, evenemang, hotell- och konferens. Programmet ger dig möjlighet att utveckla kunskaper inom service och kundbemötande samt inom marknadsföring och försäljning, kommunikation och entreprenörskap. 

Givetvis läser vi också teoretiska ämnen som matematik, engelska, samhällskunskap, historia m.m. Du kan också göra tillval som efter avslutad utbildning ger dig allmän högskolebehörighet och möjlighet att studera vidare på högskolor i hela Skandinavien.

Efter tre år på Utsiktens gymnasiala yrkesutbildning kommer du att kunna arbeta som event- och konferensvärd. Vi lägger fokus på olika former av event, olika möten och konferenser. Du kommer att få fördjupade kunskaper i reception och konferens. Du kommer även få grundläggande kunskaper inom turism, aktiviteter och upplevelsemarknadsföring. UF (Ung Företagsamhet), värdskap samt service och bemötande. utbildningen innehåller minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) fördelat över de tre åren.

Om Dals-Ed och boendet

Dals Ed ligger mitt i vildmarken i en fantastisk natur med djupa skogar och vackra sjöar. Havet ligger ca en timme bort och samhället ligger alldeles vid norska gränsen. Faktum är att mer centralt i Skandinavien kan man inte vara. Vi har flera storstäder inom räckhåll och varje dag passerar tåget mellan Oslo och Köpenhamn genom Ed. Till Oslo tar resan 2,5 timmar, till Göteborg åker man på 1 timma och 20 minuter.

När du går på Utsikten bor du första året på skolans internat. Om det finns plats är det också möjligt att bo kvar i årskurs 2 och 3. Internatet ligger bara 20 meter från skolan och har enkel- eller dubbelrum. Varje rum är utrustat med säng, skrivbord, garderob och ett litet kylskåp. Toaletter, duschar, kök, matsal och tv-rum är gemensamt. På internatet är det all-inclusive som gäller! Det innebär att man får frukost, lunch, middag och kvällsmat under skoldagarna (se skolans hemsida för kostnader).

Utsikten har personal på internatet varje vardagskväll. Hela skolan och internatet har trådlöst internet och du får vid skolstarten en bärbar dator att använda under hela skoltiden. Skolan har en egen idrottshall, där man t ex. kan spela innebandy, basket, volleyboll eller klättra på klätterväggen.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Hotell och konferens: Event- & konferensvärd, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Hotell och konferens: Event- & konferensvärd

Som boende i samma kommun som Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Hotell och konferens: Event- & konferensvärd så kommer skolan att kontakta dig.

Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola

Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola

Välkommen till Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola!

Vackert belägen i Ed i Dalsland vid sjöar och orörd vildmark hittar du Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola. På Utsikten kan du plugga till färdigutbildad skandinavisk friluftsguide tillsammans med elever ifrån Norge och Danmark eller på lärlingsutbildningen mot Trädgård. Utsikten erbjuder...


Läs mer om Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola

Nössemarksvägen 10
668 31 Ed

 Visa telefonnummer
www.utsikten.info

Recensioner

Vilde
(5)
Toppen skole! Igjennom mine snart tre år har utsikten gitt meg bare fine minner, og jeg kommer alltid til å ha en bit av Utsikten i hjertet!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hotell- och turismprogrammet, Hotell och konferens: Event- & konferensvärd, fyll i följande uppgifter: