Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Uppsala yrkesgymnasium
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 10 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 205,0
    (medelvärde: 205,0) * statistik från 2019/20
En elev som svetsar

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning Fastighet

En lärlingsutbildning där du lär dig praktisk energianvändning, VVS, fastighetsunderhåll och kyl- och värmeteknik. En lärlingsutbildning passar dig som vill lära dig ett yrke på en arbetsplats istället för i skolbänken. En stor del av utbildningen sker på en arbetsplats tillsammans med en handledare.

Väljer du VVS- och fastighetsprogrammet (VF) ligger vägen öppen till ett fritt yrke som har framtiden för sig. Här handlar mycket om energifrågor vilka hör till de mest omdebatterade idag. Energi kan översättas till kraft. Energi behöver vi för att få ljus och värme eller driva maskiner och anläggningar.

Miljöhänsyn, kretslopps-tänkande och teknikens betydelse för utvecklingen av det hållbara samhället är viktiga frågor i utbildningen. Noggrannhet och säkerhetstänkande är viktiga i utbildningens alla delar eftersom programmets utbildning berör människors vardag och säkerhet. Att komma med kreativa lösningar på allehanda problem ingår i din vardag, och du arbetar med både händer och hjärna. Yrkena bjuder på mycket social kontakt och varierande typer av arbete.

På lärlingsutbildningen kan du välja Fastighetsinriktningen.

Inriktning Fastighet

Inriktningen fastighet ger kunskaper om uppbyggnad av system i energitekniska anläggningar samt om funktioner hos system med tillhörande komponenter och den tekniska dokumentation som används i yrket.

Den ger även fördjupade kunskaper i service, drift och underhåll samt utomhus- och inomhusmiljö.

Exempel på yrken: fastighetstekniker, fastighetsskötare och fastighetsvärd.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Som boende i samma kommun som Uppsala yrkesgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet så kommer skolan att kontakta dig.

Uppsala yrkesgymnasium

Uppsala yrkesgymnasium

Välkommen till en jobbigare skola - Uppsala yrkesgymnasium

Uppsala yrkesgymnasium är störst i Uppsala på gymnasial yrkesutbildning. Du får en utbildning som ofta leder till jobb efter examen. Skolan har goda branschkontakter i Sverige och utomlands för att säkerställa god kvalitet och rätt innehåll på deras utbildningar. På...


Läs mer om Uppsala yrkesgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Uppsala yrkesgymnasium

Jälla
75594 Uppsala

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasium.uppsala.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet från Uppsala yrkesgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Uppsala yrkesgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: