Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Uppsala yrkesgymnasium
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 20 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 100,0
    (medelvärde: 178,2) * statistik från 2019/20
Två elever från bygg- och anläggningsprogrammet i skyddshjälmar

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Mark och anläggning

En lärlingsutbildning där målet är att öppna dörren till arbete inom bygg- och anläggningsbranschen. En lärlingsutbildning innebär att hälften av din utbildning sker på en arbetsplats. 

På Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) lär du dig grunderna i något av alla de yrken som finns inom byggbranschen. BA är för dig som vill ha ett omväxlande arbete med många möjligheter. Resultatet av ditt arbete blir påtagligt och bestående. Du skapar något för framtiden. Bygg- och anläggningsarbete är ofta lagarbete, där många olika hantverk samverkar på vägen från idé till slutbesiktning. Det är viktigt att kunna fungera självständigt inom detta team.

Som lärling hos Uppsala yrkesgymnasium kan du inrikta dig mot flera olika yrken. Du får dessutom en grundlig översikt om de olika yrkesområden som i övrigt finns knutna till BA.

Första tiden i skolan lär du dig grunderna i ditt yrke och går därefter ut på praktik tre dagar per vecka. I yrkesteorin lär du dig bland annat viktiga saker om arbetsmiljö och olika material och verktygs namn och egenskaper.

Det här är bygg- och anläggningsprogrammet, Mark och anläggning

Du lär dig om markarbeten, platt- och stenbeläggningar m.m. Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex. väg- och anläggningsarbetare.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Som boende i samma kommun som Uppsala yrkesgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning så kommer skolan att kontakta dig.

Uppsala yrkesgymnasium

Uppsala yrkesgymnasium

Välkommen till en jobbigare skola - Uppsala yrkesgymnasium

Uppsala yrkesgymnasium är störst i Uppsala på gymnasial yrkesutbildning. Du får en utbildning som ofta leder till jobb efter examen. Skolan har goda branschkontakter i Sverige och utomlands för att säkerställa god kvalitet och rätt innehåll på deras utbildningar. På...


Läs mer om Uppsala yrkesgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Uppsala yrkesgymnasium

Jälla
75594 Uppsala

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasium.uppsala.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning från Uppsala yrkesgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Uppsala yrkesgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: