Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Tumba Gymnasium
Programinformation
Ort: Stockholm
Antal elever: 54 (år 1)
Betyg: (1 Recensioner)
Utbildningstyp: Teknikprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 266,9
Lägsta: 180

Utbildningsinfo

Design- och produktutveckling på Tumba GymnasiumTeknikprogrammet med inriktning Design & produktutveckling

Det här är utbildningen för dig som vill jobba med produktutveckling, inredningsdesign, förpackningsdesign, reklam och liknande. Inriktning Design & produktutveckling på Tumba Gymnasium ger dig högskolebehörighet.

Innehåll på Teknikprogrammet

Alla uppfinningar, produkter och liknande börjar med en idé, på Tumba Gymnasium ser man därför till att utbildningen är både kreativ och lär dig problemlösning. Det gör skolan genom att varva teori och praktik så att du får testa de saker du läser om i praktiken. Utbildningen gör dig självständig både som person och i ditt arbete.

Det finns ett stort behov av duktiga designers, arkitekter och datortekniker. Utbildningen på Teknikprogrammet gör att du får högskolebehörighet och du har därför många val om du vill läsa vidare på universitet eller högskola.

Inriktning Design- och produktutveckling

På Teknikprogrammet med denna inriktning får du en kombination av teknikkunskaper och kunskaper inom design och produktutveckling. Det är eftertraktade egenskaper på arbetsmarknaden då du har kunskap för att erbjuda tekniska lösningar på människors behov och problem. Teknikprogrammet är högskoleförberedande, vilket gör att du kan plugga vidare på till exempel KTH eller Konstfack efter gymnasiet. Passande jobb i framtiden kan vara med produktutveckling, förpackningsdesign, reklam, inredningsdesign och mycket annat.

Bra resurser för lärande

Du har goda resurser att tillgå på Tumba Gymnasium som gör att du kan skapa spännande produkter. Eleverna på utbildningen har till exempel vunnit en nationell tävling och blivit omskrivna i olika media flera gånger. Skolan har en välutrustad designstudio, där du har tillgång till i princip alla material och verktyg som du kan tänkas behöva i arbetet.

Gymnasieingenjör genom ett fjärde år

När du har gått klart Teknikprogrammet har du möjlighet att bli gymnasieingenjör i mjukvarudesign genom att läsa ett fjärde år. Utbildningen är anpassad efter de behov som finns på arbetsmarknaden och det råder just nu brist på ingenjörer, så det är ett yrke med goda framtidsutsikter. Ditt år avslutas med att du får göra praktik under tio veckor. Efter din utbildning kan du jobba med att utveckla appar eller designa mobil- och webbgränssnitt.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Som boende i samma kommun som Tumba Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Tumba Gymnasium

Tumba-gymnasium-Stockholm

De senaste åren har söktrycket för Tumba Gymnasiums högskoleförberedande program ökat kraftigt, och har nu dubbelt så många sökande som platser på utbildningarna. Tumba Gymnasium är en säker biljett till fortsatta studier på högskola eller universitet! Pluggar du på Naturvetenskapsprogrammet...


Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tumba Gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se

Recensioner

TE13   |   2014-01-04
Jag går första året på tekniklinjen och jag är hur nöjd som helst. Trodde klassen skulle bestå av endast datornördar men vi är 8 tjejer och 24 killar och alla är sjukt trevliga. Är jättebra stämning i klassen och ganska lugnt på lektionerna trots att vi är 32 personer. Nästan alla lärare (förutom sam-läraren) är riktigt bra. Tumba har många ol...
Visa hela
          (4)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, fyll i följande uppgifter: