Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Estetiska programmet

Estetisk spetsutbildning, Bild & Form - Animation

Tumba Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetisk spetsutbildning, Bild & Form - Animation

På denna unika spetsutbildning kommer du att, parallellt med dina andra ämnen, få animera, teckna, måla och skulptera under hela din gymnasietid. Tillsammans med andra elever från hela landet och erfarna lärare har du möjlighet att stärka och utveckla ditt eget visuella uttryck och bildspråk.

Inlämning av arbetsprover

Nu är inlämningen av arbetsproverna öppen för det estetiska spetsprogrammet Bild & form - Animation med start HT2023. För en lista på vilka arbetsprover vi vill ha så finns en utskriftsbar PDF-fil längre ner på sidan. Sista datumet för att lämning arbetsprover till omvalet är den 29:e maj.

Rörliga bilder

Du kan göra det omöjliga möjligt med animation och skapa illusionen av liv, där endast fantasin sätter gränser. På utbildningen kommer du att få experimentera med analoga verktyg, men framförallt animera digitalt med den klassiska cell-animationen som grund. Med dagens teknik och våra interaktiva ritskärmar använder vi oss av program som TVPaint, After Effects och Photoshop.

Utveckla ditt skapande

Nya tekniker varvas med mer traditionellt bildskapande inom teckning, måleri, skulptur och grafik, allt under längre sammanhängande lektionspass. Du får både djupa och breda kunskaper inom bildämnet inte minst då skolan också samarbetar med konstnärliga institutioner, högskolor och med verksamma aktörer i branschen i form av gästföreläsningar, workshops och studiebesök.

Arbetsprover

För att söka till utbildningen behöver du ansöka via Gymnasieantagningen och sedan göra ett antal arbetsprover till oss. Dessa lämnas till oss under våren 2023. Här kan du se och skriva ut information om vilka arbetsprover du behöver göra.

Bild & Form - AST

Om du befinner dig inom autismspektrat och har behov av att jobba i mindre grupp, så kan TGs AST-stöd inom Bild och Form vara intressant för dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Bild & Form - Animation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Bild & Form - Animation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Bild & Form - Animation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tumba Gymnasium
Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

Tumba gymnasium är en av Storstockholms mest sökta skolor. Vi har levererat framtidsdrömmar sedan 1974 och vi gillar både traditioner och att vara nyskapande. Våra 1340 elever representerar hela 24 svenska kommuner och tillsammans arbetar vi ständigt på att utveckla...

Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 5 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
00:a
15 jan 2020
Bästa!

Rekommenderar starkt denna utbildning. Har gett mig massor av kunskap och självförtroende. Bildlärare som stöttar i alla lägen.

5/5
viärinteweeabosvigillarbaramemes
04 jan 2019

Jag bestämde mig för att lämna en liten recension efter att ha läst det tidigare inlägget från 2014. Jag tycker nämligen att det är väldigt udda att värdera en skola utifrån sin...

Visa hela
5/5
Hästtjej
15 jun 2016
Superutbildning!

Håller inte med om föregående recensent alls. Maten är verkligen superbra och har stor variation. Det känns som att Tumba Gymnasium verkligen vill att eleverna ska känna sig sed...

Visa hela
Sponsrad