Idrottsprofil / LIU

Idrottstillval, Ridning

SG/Broby, i Sunne
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Träna ridning på Sunne Gymnasieskola/Broby

Är ridsport ett av dina stora intressen? Sunne Gymnasieskola/Broby erbjuder Idrott och hälsa specialisering 1 och 2, med tillval ridning på alla gymnasieprogram. Du kommer att träna tillsammans med utbildade instruktörer. Vi samarbetar med Sunne Ryttarförening. Vi söker elever som tycker skolan är viktig men som samtidigt vill kunna ha chansen att vidareutveckla inom sin sport.

Upplägg

Fokus kommer att ligga på den enskilde eleven och dennes utveckling i allt som rör ridning med häst- och stallskötsel, tränings- och tävlingsupplägg, både teoretiskt men framförallt praktiskt. Stor vikt kommer också att läggas vid att utveckla ledarskapet gentemot barn och ungdomar, säker hästhantering, hästens anatomi och fysiologi samt förebyggande och akutbehandling av skador inom ridsporten. Undervisningen kommer att ske av utbildade ridlärare och personal mot uppsatta mål, både i grupp med gemensamma träningar men även enskilt med individuella uppgifter.

Mål

Att eleven genom praktisk och teoretisk kunskap blir en god förebild inom ridsporten.             

Att utvecklas som ryttare och få förståelse för träningslära och träningsmetoder för långsiktig och hållbar ridning.

Att lära sig ett gott horsemanship och ha kunskap inom teknik, taktik och regler för ridning för att utvecklas både som hobby- och tävlingsryttare.

Att utvecklas som ledare och ha kännedom om tränings- och tävlingsverksamhet för barn och ungdomar inom ridsporten.  

Att få förståelse om ryttarföreningars organisation och verksamhet, om ridsportens framväxt och dess nationella mål.

Sunne Ryttarförening

Ridningen och viss teoretisk undervisning kommer att ske på Sunne Ryttarförenings anläggning vid Gylleby, strax utanför Sunne centrum. Ridskolan har ett antal hästar till förfogande men har du egen häst som du vill utvecklas tillsammans med i din ridning så är du självklart välkommen att ta den med dig. Det finns möjligheter att stalla upp din privathäst i anläggningen. 

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottstillval, Ridning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sunne

Ansökan

Ansök till Idrottstillval, Ridning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Arvika. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagningen 671 81 ARVIKA
Telefon: 0570-816 00
Mejladress: christina.westberg@arvika.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottstillval, Ridning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SG/Broby
Svetsarevägen 2
686 80 Sunne

Sunne Gymnasieskola/Broby har utbildningar som bedrivs i en modern miljö med mindre klasser, vilket skapar goda relationer till klasskamraterna och lärare. SG/Broby har ett nära samarbete med näringslivet och eleven får bästa möjliga förutsättningar för framgångsrika studier. Flera utbildningar är framtagna i...

Läs mer om SG/Broby och visa alla program.

Sponsrad