Idrottsprofil / LIU

Idrottsutbildning (LIU), E-sport

Tumba Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Idrottsutbildning (LIU), E-sport

Ht2023 startar vi E-sport som en lokal idrottsutbildning, riktad till elever på Teknik- och Elprogrammet och ansökan sker via gymnasieantagningen fr o m januari 2023. Vi kommer även att erbjuda E-sport som individuellt val sökbart för elever på alla program.

Extra för dig på TE och EE - också nytt Individuellt val för alla elever

E-sport som lokal idrottsutbildning kan väljas av dig som ska börja på El- och energiprogrammet eller Teknikprogrammet. Ansökan sker via skolans hemsida fr o m januari 2023. Undervisningen ligger på ca 4 timmar i veckan plus turneringar/LAN. TG kommer att ha E-sport som Individuellt val och blir då sökbart för elever på alla skolans program. Undervisningen omfattar 2,5 timmar/vecka plus LAN.

Vad är E-sport?

E-sport (elektronisk sport), cybersport eller datorsport är ett samlingsbegrepp för tävlingar som utförs på datorer eller spelkonsoler, där de tävlande spelar olika sorters datorspel mot varandra. E-sport tar oftast form i organiserade tävlingar där datorspel spelas via internet, lokala nätverk, LAN eller med spelare som samsas vid samma konsol.

Lokaler, samarbetspartners, teknik, spel

E-sportsrummet, vår nya investering, grym datorkraft och teknik, men såklart även godkända möbler, bra ventilation som hör till för att driva E-sport på hög nivå. Vi samarbetar med regionens E-sportklubb, har skickliga och engagerade instruktörer. Självklart utgår vi från spel som rör olika kompetenser t ex CS:GO, Dota2 och Rocketleague och andra aktuella spel. Datoretik, ergonomi är givna delar.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (LIU), E-sport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (LIU), E-sport

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (LIU), E-sport så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tumba Gymnasium
Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

Tumba gymnasium är en av Storstockholms mest sökta skolor. Vi har levererat framtidsdrömmar sedan 1974 och vi gillar både traditioner och att vara nyskapande. Våra 1340 elever representerar hela 24 svenska kommuner och tillsammans arbetar vi ständigt på att utveckla...

Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad