Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Sundsgymnasiet, i Vellinge
Antal elever
Antal elever: cirka 320 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 192,5
(medelvärde: 273,9)
Antal elever
Antal elever: cirka 320 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 192,5
(medelvärde: 273,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Om du studerar Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi väljer du inför år tre att studera marknads-, kund- och varumärkesstrategier eller hur ett företag analyseras med utgångspunkt i siffror.

Undervisningen och utbildningen på Ekonomiprogrammet är nära kopplad till det lokala, regionala och globala nätverket. Kunskapen ligger i framkant och ger dig goda möjligheter att konkurrera, både på framtida utbildningar och på arbetsmarknaden.

Marketing

Inom marknadsföring lär du dig analysera företags marknadsföring och utveckla strategier för att bygga varumärke och kundrelationer.

Redovisning

Här lär du dig hur företag styrs med hjälp av siffror framtagna från budget, årsredovisning, ekonomiska kalkyler och nyckeltal. Ta del av företags strategier för att säkra tillväxt, utveckling, nödvändiga investeringar, lönsamhet och kapitalbehov.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sundsgymnasiet
Norrevångsgatan 3
235 81 Vellinge

Välkommen till Sundsgymnasiet!

Du och din framtid börjar på Sundsgymnasiet. Här arbetar elever och lärare tillsammans för en öppen, positiv och trygg atmosfär. Här blir du betraktad som vuxen från den dag du kliver in, med de rättigheter och de skyldigheter det innebär....

Läs mer om Sundsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad