Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet

Sturegymnasiet, i Halmstad
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Välkommen till Introduktionsprogrammet på Sturegymnasiet i Halmstad

Utbildningsspår inom Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram spår 1

Spår 1 är för elever som har en diagnos inom autismspektrat. Du får en anpassad skolgång i en lugn miljö, med mycket enskild undervisning av välutbildad och erfaren personal som är väl insatt i vad du behöver. Nära relationer är nyckeln till din framgång. Lärare, studie och yrkesvägledare, kurator, skolsköterska och annan personal finns nära till hands. Våra arbetsrum ligger intill klassrummen, och det finns ett gemensamt fikarum där vi äter frukost tillsammans varje dag.

När du börjar skolan formas din utbildning och din individuella studieplan läggs upp med hänsyn till dina förutsättningar och behov. Vi lyssnar på dig och tar dig på allvar.

Det du behöver för att lyckas

Vårt mål är att du ska få den självkänsla och de redskap du behöver för att själv bygga vidare på din framtid. Vare sig det handlar om vidare studier eller arbete. Vi tar hänsyn till hela din livssituation.

Skoldagar som fungerar för dig

Vi håller koll och hör av oss när du inte är i skolan. Det gör vi för att vi bryr oss om dig och för att vi vet hur viktigt det är att bygga upp regelbundna vanor ett steg i taget. Med omtanke och rutiner skapar vi den stabilitet och arbetsro som är en förutsättning för att du ska kunna fullfölja din utbildning.

Introduktionsprogram spår 2

Programinriktat val

För dig som har betyg i Svenska, Matematik och Engelska + 5 andra ämnen. Eller, betyg i Svenska, Matematik eller engelska och 6 andra ämnen. Vi har platser på Handels- och administrationsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Yrkesintroduktion

För dig som inte har så många betyg från grundskolan, men vill komma in på arbetsmarknaden och läsa kurser inom gymnasieskolan som hör till ett yrke. Du kan även läsa svenska och andra kurser. Vi formar din studieplan tillsammans. Vi har platser på Handels- och administrationsprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Individuellt alternativ

Som det hörs på namnet så är det ett väldigt individuellt upplägg som kan se ut på många olika sätt. Prata med din studie- och yrkesvägledare på grundskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Introduktionsprogrammet ger dig behörighet att studera nationella gymnasieprogram.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sturegymnasiet
Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

Sturegymnasiet i Halmstad - Den kreativa skolan!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...

Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad