Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogrammet

Sturegymnasiet
Programinformation
Halmstad
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet på Sturegymnasiet

Välkommen till Introduktionsprogrammet på Sturegymnasiet i Halmstad

Utbildningsspår inom Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram spår 1

Spår 1 är för elever som har en diagnos inom autismspektrat. Du får en anpassad skolgång i en lugn miljö, med mycket enskild undervisning av välutbildad och erfaren personal som är väl insatt i vad du behöver. Nära relationer är nyckeln till din framgång. Lärare, studie och yrkesvägledare, kurator, skolsköterska och annan personal finns nära till hands. Våra arbetsrum ligger intill klassrummen, och det finns ett gemensamt fikarum där vi äter frukost tillsammans varje dag.

När du börjar skolan formas din utbildning och din individuella studieplan läggs upp med hänsyn till dina förutsättningar och behov. Vi lyssnar på dig och tar dig på allvar.

Det du behöver för att lyckas

Vårt mål är att du ska få den självkänsla och de redskap du behöver för att själv bygga vidare på din framtid. Vare sig det handlar om vidare studier eller arbete. Vi tar hänsyn till hela din livssituation.

Skoldagar som fungerar för dig

Vi håller koll och hör av oss när du inte är i skolan. Det gör vi för att vi bryr oss om dig och för att vi vet hur viktigt det är att bygga upp regelbundna vanor ett steg i taget. Med omtanke och rutiner skapar vi den stabilitet och arbetsro som är en förutsättning för att du ska kunna fullfölja din utbildning.

Introduktionsprogram spår 2

Programinriktat val

För dig som har betyg i Svenska, Matematik och Engelska + 5 andra ämnen. Eller, betyg i Svenska, Matematik eller engelska och 6 andra ämnen. Vi har platser på Handels- och administrationsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Yrkesintroduktion

För dig som inte har så många betyg från grundskolan, men vill komma in på arbetsmarknaden och läsa kurser inom gymnasieskolan som hör till ett yrke. Du kan även läsa svenska och andra kurser. Vi formar din studieplan tillsammans. Vi har platser på Handels- och administrationsprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Individuellt alternativ

Som det hörs på namnet så är det ett väldigt individuellt upplägg som kan se ut på många olika sätt. Prata med din studie- och yrkesvägledare på grundskolan.

Språkintroduktion - Introduktion för nyanlända

För dig som:

  • Är nyanländ i Sverige eller kommer från grundskolans förberedelseklass
  • Är asylsökande och under 18 år
  • Har PUT och är mellan 16 och 20 år
  • Inte har tillräckliga kunskaper i svenska och andra ämnen för att börja på ett nationellt gymnasieprogram
  • Här får du träning i svenska språket och andra ämnen, så att du så fort som möjligt kan gå vidare till gymnasieskolan, andra studier eller till yrkeslivet
  • Undervisningen är individuellt anpassad och tiden du studerar här varierar 1 – 4 år beroende på dina förutsättningar, tidigare skolbakgrund, ambition och ålder

Målsättning

Målet för dig som elev är att bli godkänd i de nationella kurserna för grundskolan (åk 9) i svenska som andraspråk, matematik, engelska samt en del andra grundskolekurser.

Om du når godkänt betyg (E) i åtta ämnen blir du behörig till gymnasieskolans yrkesförberedande program. Når du betyget E i tolv ämnen blir du behörig till gymnasieskolans högskoleförberedande program.

Innehåll

När du börjar studera placeras du i en mottagningsgrupp där dina kunskaper i olika ämnen kartläggs. Därefter placeras du i en grupp som motsvarar dina behov av stöd och utmaningar. Om du inte har några som helst kunskaper i svenska börjar du med att läsa ”svenska som andraspråk”, estetiska ämnen och idrott. Har du inte gått i skolan alls får du lära dig att läsa och skriva. Du kommer även att erbjudas uttalsträning av vår logoped. Senare har du möjlighet att läsa matematik, engelska och natur- och samhällsorienterande ämnen. När du bedöms ha nått en tillräcklig kunskapsnivå i svenska, har du möjlighet att läsa ett eller flera av dessa ämnen i en grupp på ett gymnasieprogram.

Praktik

Du som vill prova på arbetslivet och träna din svenska på en arbetsplats har möjlighet att kombinera studierna i skolan med praktik någon eller några dagar i veckan. Du måste då kunna kommunicera muntligt.

Samarbete på skolan

Språkintroduktionens klasser samarbetar med andra klasser på skolan. Under ht -15 hade t ex Foto-3:orna samarbete med en av klasserna på Språkintro.

Studiehandledning

Du får studiehandledning på ditt modersmål.

Antagning och ansökan

Du kan anmäla dig när som helst till språkintroduktionen. Du gör din anmälan på svenska eller engelska. Du kan få hjälp med att fylla i anmälan i Rådhusets reception: måndag – torsdag, klockan 8-17, fredag, klockan 8-16.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Introduktionsprogrammet ger dig behörighet att studera nationella gymnasieprogram.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Som boende i samma kommun som Sturegymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagning Halland. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
E-post: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Sturegymnasiet

Sturegymnasiet Halmstad

Välkommen till Sturegymnasiet i Halmstad!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...


Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sturegymnasiet

Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

 Visa telefonnummer
www.sturegymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Introduktionsprogrammet, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sturegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.