Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetisk spetsutbildning, Teater

Sturegymnasiet
Programinformation
Halmstad
Estetiska programmet

Om utbildningen

Plugga Teater på Sturegymnasiet

Estetisk spetsutbildning mot Teater på Sturegymnasiet i Halmstad med riksintag

Teaterinriktningen på Sturegymnasiet är fr o m läsåret 2019/2020 en spetsutbildning. Det betyder att utbildningen håller hög kvalitet, samarbetar med högskolor/universitet och välkomnar elever från hela landet. Som sökande behöver du inte ha några direkta förkunskaper i teater. För att få ett godkänt antagningsprov ska du visa förmåga att uttrycka dig med kropp och röst, förmåga att samarbeta och en vilja att lära dig mer om teater.

På teaterinriktningen lär du dig att använda kropp och röst för att spela fram berättelser av olika slag inför en publik. Vi arbetar i fullt utrustade teaterlokaler där du får kunskap om hur scenografi, rekvisita, kostym, ljud och ljus kan användas i en scenisk produktion. Vi sätter upp föreställningar på skolans egna scener, men vi gör också samarbetsprojekt med Riksteatern, Teater Halland, Stadsbiblioteket, Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet och andra professionella scenkonstnärer.

Under utbildningen arbetar du med kritiskt tänkande, reflektion, demokratiska processer och mänskliga rättigheter, så att du aktivt kan vara med och forma framtidens samhälle. Du får också redskap för att utveckla dig själv. Efter avslutande studier har du grundläggande behörighet till högskolan. Du kan söka högre utbildningar inom de estetiska ämnena, t ex Teaterhögskolan och Dramapedagogutbildningen. Du kan också söka högskoleutbildningar inom humaniora och samhällsvetenskap, t ex till lärare, polis, socionom, psykolog, jurist m fl.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Teater, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Teater

Som boende i samma kommun som Sturegymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagning Halland. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
E-post: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Teater så kommer skolan att kontakta dig.

Sturegymnasiet

Sturegymnasiet Halmstad

Välkommen till Sturegymnasiet i Halmstad!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...


Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sturegymnasiet

Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

 Visa telefonnummer
www.sturegymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 21 recensioner.

Asta
(5)
Var inte speciellt intresserad av teater innanjag började på Sture. Jag ville bara göra något kreativt under min gymnasietid. Estet teater på Sture är så mycket mer än att läsa ett manus i en peruk. Du lär känna dig själv och dina klasskompisar på ett annat plan. Jag tror inte jag hade varit den samme idag om jag inte hade gått teater. Otrol...
Visa hela
Karin
(5)
Teaterutbildningen på Sturegymnasiet är otroligt rolig. Den är utvecklande, varierande och även utmanande. Du får chansen att hitta sidor hos dig själv som du inte visste fanns och du får vänner som är lika konstiga som du själv. Du får verktyg att bygga dina egna värderingar baserat på alla människors lika värde och allas rätt att fungera olika...
Visa hela
Maja
(5)
Mina tre år på teater utbildningen kommer jag aldrig glömma. Helt fantastiska lärare! Kan inte mer än rekommendera den här linjen!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetisk spetsutbildning, Teater, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sturegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,9)
Baseras på 21 recensioner.