Banbrytande gymnasieutbildning på Stockholm Science & Innovation School

SSIS är ett gymnasium i Kista, ett av världens ledande IT-områden. Här finns vi sedan 2013 för att ha nära till spännande samarbetspartners, som IBM, Ericsson, TCS, Intel, Microsoft, FutureGames, Stockholms universitet och KTH. Vi erbjuder utbildning baserad på Teknikprogrammet med inriktningarna Informations- och medieteknik och Teknikvetenskap. SSIS har uppdraget från Stockholms stad att utforska möjligheterna att samarbeta mellan skola, näringsliv och universitet.

En spännande bransch

Vi använder oss alla av fantastiska tekniska innovationer varje dag. Sociala plattformar hjälper oss att kommunicera med vänner och familj både i närhet och runt om i hela världen. Teknik kan hjälpa oss att övervinna svårigheter i vardagen genom att stötta oss där vi själva brister. Spel underhåller oss och utvecklar våra färdigheter. Teknikbranschen är en spännande miljö där det finns möjlighet att jobba med såväl lösningar på globala problem, utveckla underhållningsbranschen, till exempel genom spelindustrin, utveckla vården, eller den grundläggande tekniska utvecklingen.

Teknik utvecklas i samarbete

Våra partners ger möjligheter till en mängd olika studiebesök, föreläsningar, workshops och projekt med insyn i den otroliga bredd av yrken som finns inom teknik- och IT-branschen. Utbildningarna är utformade i samråd med dessa partners för att förse dig med de kompetenser som behövs för ett studie- och yrkesliv inom en global och föränderlig bransch.

Studiemiljö

SSIS är ett litet gymnasium i ett stort sammanhang. Vi befinner oss i NOD-huset i Kista som invigdes 2014, byggt för att vara en modern mötesplats för utbildning, forskning, företag och entreprenörer. Lokalerna är utformade för öppenhet och synlighet, samtidigt som du befinner dig i en miljö bland universitetsstudenter, etablerade företag och startups som kommer att sitta bredvid dig i lunchrestaurangen där du väljer bland samma tre rätter som vanliga kunder. I skolan har du hög tillgång till teknik och hög kompetens för att stötta och utmana dig i dina studier. Med bara fyra parallellklasser kan skolan se till att alla elever hörs.

Drömmar

Under dina studier får du insyn i vilka krav och möjligheter som finns både i näringsliv och universitet. Vare sig du drömmer om att bli ingenjör, programmerare, interaktionsdesigner, spelutvecklare eller projektledare, kommer SSIS ge dig en bra grund att stå på.

Är du intresserad och vill veta mer om Stockholm science & innovation School, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Stockholm science & innovation School

Högskoleförberedande program
Teknikprogrammet Ort Recensioner
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik Stockholm
4,0 (4)
Teknikprogrammet, Teknikvetenskap Stockholm
4,0 (1)

Visa alla

Videoreportage

En elev på SSIS har filmat vad han och andra elever tycker gör SSIS till en unik skola!

SSIS på Facebook

Andel lärare med leg. och behörighet 2019/20

Antal elever per lärare 2019/20

Stockholm science & innovation School
Stockholm science & innovation School 20,0

Antal elever på skolan år 2019/20: cirka 390

Teknikprogrammet

14,7 95,4 83,8
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 390 2019/20
Genomsnittlig betygspoäng 14,7 14,4 2018/19
Andel behöriga till högskola 95,4 90,3 2018/19
Andel med examen inom 3 år 83,8 77,0 2016/17
Antagningspoäng medel 290,4 2019/20
Lägsta antagningspoäng 130,0 2019/20

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Stockholm science & innovation School.

Kontaktuppgifter till Stockholm science & innovation School

Stockholm science & innovation School

Borgarfjordsgatan 6C
16440 Kista

ssis.stockholm.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,3

Enzo
Båda inriktningarna på skolan är teknikinriktade vilket gör att hela skolan kretsar runt just tekniska lösningar. Hela skolans läroplattform inklusive böcker används via datorn. Detta gör det väldigt lätt att hålla koll på ens arbete och hur man också ligger till i arbetet. Även att slippa hålla koll och behöva bära runt på massor fysiska böcker...
Visa hela
Erik
Bra mat, lokaler, datorer, lärare och lektioner. Det finns gratis kaffe.
Anonym
Varför finns inte natur på ssis. Vore kul om det skulle finnas faktiskt!
Patrick Vestberg Kommentar:
SSIS är en renodlad teknikskola och har förnärvarande inte utrymme för fler gymnasieprogram.

För att få mer information från Stockholm science & innovation School, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Skolrecensioner