Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Södra Latins gymnasium
Programinformation
Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet
Södra Latins gymnasium

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du nyfiken på hur politik och ekonomi hänger ihop?  Hur globaliseringen påverkar oss? Hur sambandet mellan vår samtid och historien ser ut? Hur våra värderingar påverkar vårt sätt att agera och samspela med andra? Då passar samhällsvetenskapsprogrammets inriktning samhällsvetenskap dig. Det är en bred utbildning som ger dig behörighet till många högskoleutbildningar.

Vetenskapligt förhållningssätt och variation i arbetssätt

Vi lägger upp arbetet så att du successivt tränas in i ett allt mer vetenskapligt förhållningssätt. Du får formulera en frågeställning, arbeta undersökande och sedan presentera resultatet muntligt eller i en rapport. Du tränas i att granska olika källor på ett kritiskt sätt och får använda dig av olika modeller för att analysera ett problem.

Arbetsformerna varierar. Det kan vara lärarledda genomgångar, debatter, diskussioner och seminarier i mindre grupper.

Internationellt fokus

Eftersom vi är allt mer beroende av vad som händer i vår omvärld läser alla samhällselever hos oss Internationella relationer. Även Engelska 7 ingår. Genom att läsa ytterligare språk ökar du dina möjligheter till arbete och studier utomlands. Hos oss kan du välja mellan franska, italienska, kinesiska, ryska, spanska och tyska.

Möten med experter och forskare

Minst en gång per termin får du möta en intressant forskare eller expert som föreläser om någon aktuell fråga.  På våra årliga temadagar Samhälldagarna inbjuds bl a samhällsdebattörer och ideella organisationer.  I årskurs 3 får du en gång per termin delta i föreläsning på Utrikespolitiska Institutet.  Dessa är ibland på engelska.

Studieresor

Eleverna på samhällsprogrammet har möjlighet att göra en studieresa inom Europa. Man har bl a åkt till Berlin och Krakow. Det finns också möjlighet att delta i språkutbyten.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Södra Latins gymnasium

Södra Latins Gymnasium

Södra Latin är en gymnasieskola som präglas av en kulturell profil och ett vetenskapligt förhållningssätt i en varm, trygg och välkomnande miljö. Respekten för varandra och rätten att vara sig själv värderar vi mycket högt på vår skola. Skolan har...


Läs mer om Södra Latins gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Södra Latins gymnasium

Skaraborgsgatan 14
11893 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
sodralatinsgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,2

Baseras på 8 recensioner.

M 2022
Jag har gått 1.5år nu på södra på sam sam. Klasserna är helt klart uppdelade iaf de teoretiska linjerna, men klasser är generellt uppdelade, så inget specifikt för södra. Nästan bara bra lärare. Elevkåren är guld. Södras stämningen varierar, men jag lovar att du hittar några som du trivs med. Det är accepterande om du är center till vänster, d...
Visa hela
Gina
Jag började studera på södra latin 2016 och tyckte att det var en enormt bra skola. Vi hade intressanta uppgifter som alltid behandlade det dåvarande sociala frågorna och klass stämningen var till en början inkluderande. Under skoltiden märkte jag hur poc (people of color) kom i skymundan av ledningen i skolan, till exempelvis fick de inte skapa...
Visa hela
Ps. Bara för att du var cool på högstadiet betyder inte det att du är cool på södra
Södra latin är en skola som är omtalad för sin öppenhet och acceptans. Och absolut, till en viss del. Däremot är många i skolan så otroligt självmedvetna och fulla av sig själva att de självutnämner sig till de coola, redan första dagen. Om du har en översittarpersonlighet och har lätt att ta mycket plats från början så kör på, börja på södra oc...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,2)
Baseras på 8 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Södra Latins gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information