Estetiska programmet

Estetiska programmet

Globala gymnasiet, i Stockholm

Om utbildningen

Estetiska programmet passar dig som vill utveckla din kreativa och konstnärliga förmåga inom dans, teater, bild eller musik. Under programmets gång får du lära dig att tolka, uppleva och skapa konst och kultur i grupp och individuellt.

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom konstnärliga, samhällsvetenskapliga och humanistiska områden på universitet, högskola, yrkeshögskola eller folkhögskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till grafisk formgivare, dansare, skådespelare och webbdesigner.

Inriktning estetik och media med samhällsprofil

Genom våra projektinriktade arbetssätt lär du dig att samarbeta och att arbeta självständigt samt att utnyttja din kreativitet. De estetiska och de samhällsvetenskapliga kurserna berikar varandra i programmets projekt. Genom vårt tvärvetenskapliga arbetssätt utvecklar du ny förståelse för komplexa ämnesområden som till exempel

  • globalisering
  • hållbar utveckling
  • rättvisefrågor.

Under dina tre år kommer du att utveckla förmågor och tillägna dig kunskaper som du har nytta av både om du vill fortsätta arbeta med konstnärliga uttryck i arbetslivet eller om du läser vidare på universitet eller högskola. Du övar dig i att kritiskt granska det som händer i omvärlden och att uttrycka dig med hjälp av till exempel bild, film, foto, grafik, skrift eller tal.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
3/5
Ledsen
26 jan 2022

Trodde väldigt bra om skolan men efter ett tag märkte man att om man inte känner rätt människor eller går på rätt fester är man ingen. Bland eleverna diskuteras inget förutom an...

Jenny Hyenstrand
28 jan 2022
Hej! Vad tråkigt att du har upplevt att det finns statushets mellan elever och att lär...
Visa hela
Globala gymnasiet
Hornsgatan 93
117 28 Stockholm

Globala gymnasiet i Stockholm

Sedan 2004 har Globala gymnasiet arbetat för att påverka, förstå och lära mer om hur världen kan förändras och förbättras. Globala gymnasiet arbetar utifrån FN:s globala mål som syftar till att skapa en hållbar framtid. Gymnasieskolan utgår från kunskaper om rättvis och hållbar utveckling ur...

Läs mer om Globala gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad