Idrottsutbildning

Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Kombinera din gymnasietid med elitidrott

Vill du elitsatsa inom innebandy? Stagneliusskolan erbjuder tre gymnasieprogram att kombinera tillsammans med en elitidrottssatsning. 

Elitidrottsprogrammet är det självklara valet för dig som vill kombinera dina studier med din specialidrott på högsta nationell nivå. Vill du satsa seriöst på din specialidrott utan att behöva avstå från dina studier så är detta rätt plats för dig.

Du väljer mellan:

Högskoleförberedande program:

Ekonomiprogrammet (EK)
Med inriktning mot ekonomi 
Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)
Med inriktning beteendevetenskap 

Yrkesprogram:

Försäljnings- och serviceprogrammet (FS)
Med inriktning mot handel och service 

Ansökan och antagning

Ansökan till NIU görs direkt till de olika idrottsförbunden senast den 1 december. Se skolans hemsida för mer information om ansökning och antagning. Antagning till nationell idrottsutbildning kräver:

- antagning till något av de fem nationella program som gymnasieförbundet erbjuder (samhällsvetenskapsprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, försäljning och service, ekonomiprogrammet och barn- och fritidsprogrammet)
- en idrottsmässig antagning baserad på en uttagning
- idrottsmeriter

När du har fått intyg om att du har blivit antagen inom din idrott måste intyget skickas med din gymnasieansökan.

NIU Innebandy

Utformningen av undervisningen underlättar för dig som vill göra en noggrann och målmedveten satsning för att bli en framtida elitinnebandyspelare. NIU innebandy är en nationellt godkänd idrottsutbildning där du får möjlighet att träna tre förmiddagar i veckan.

Dina instruktörer är kvalitetssäkrade genom utbildning inom Svenska innebandyförbundets fullständiga utbildningsplan. Innebandyträningen är elitinriktad och kompletteras med fysträning, mental träning, kunskaper i träningslära, ledarskap och andra områden som du har nytta av i din framtida karriär.

Det finns tillgång till idrottsmedicinsk expertis och i anslutning till träningen serveras det näringsrik frukost och mellanmål. Svenska innebandyförbundet har gett Kalmarsunds gymnasieförbund 40 platser på tre år, vilket innebär att ungefär 13 elever per år tas in på NIU innebandy. Platserna fördelas mellan killar och tjejer beroende på hur många som söker. NIU innebandy samarbetar med elitklubben FBC Kalmarsund. Vid samtliga lektionspass finns det elitspelare (herr och dam) från föreningen på plats för att ge eleverna råd och vägledning under träningspassen.

Undervisningen sker i nybyggda KIFAB arena och bredvid ligger friidrottshallen där vi genomför den viktiga uppbyggnads och underhållsträningen. Det är den som säkerhetsställer att den fysiska statusen förbättras kontinuerligt.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan erbjuder många olika utbildningar med hög kvalitet. En utbildning hos oss ger dig många valmöjligheter i framtiden. Med en examen från Stagneliusskolan är du väl förberedd för framtida studier på högskola/universitet eller för att ta ett första steg ut i yrkeslivet....

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad