Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet, Dans

Södra Latins gymnasium
Programinformation
Stockholm
Södra Latins gymnasium

Om utbildningen

Inriktning dans

Du som vill utveckla din dansteknik och är intresserad av eget konstnärligt skapande och dessutom vill berätta något för en publik – du kommer du att trivas på Södra Latin.

Du som har rörelsekänsla och vilja att arbeta med framförallt modern dans; programmet betonar den moderna dansen, även kallad nutidsdans samt improvisation. Vi utvecklar din förmåga att uttrycka dig med dansens språk. På skolan kommer du att lära dig hur processen från idé till färdigproduktion ser ut inom dans. (Genom olika framträdanden och föreställningar får du fördjupa dig i arbetet både på och runtom dansscenen). 

Kurser i dansämnet:

  • Dansteknik 1,2,3,4 (balett, modernt, jazzdans)
  • Dansgestaltning 1
  • Dansimprovisation och komposition
  • Dansträning
  • Dansteori
  • Estetisk kommunikation, testa på teater och göra ett stort projekt med teater och musikelever.
  • Gymnasiearbete

Du kan också läsa kursen Dansgestaltning 2 i årskurs 2, samt Repertoar i åk 3 som individuella val för att få ytterligare dansträning. Du som söker får gärna vara intresserad av att skapa tillsammans i grupp samt andra uttrycksformer såsom scenografi, ljusteknik och kostym. Vi tar även stor del av de strömningar som finns i dagens professionella dansvärld, t ex genom att se och analysera  många dans- och teaterföreställningar.

Du får grundläggande behörighet för studier vid högskolan (Ma2b ligger som en programfördjupning och ger särskild behörighet. Den går dock att lyfta bort) och du kan genom tillval dessutom få högre behörighet. Sök till Dans på Södra Latin!

Antagningsprov

Du deltar i en provlektion som innehåller ett dansteknik- och improvisationspass. Dessutom dansar du ett solo på en minut i en stil som du själv väljer, du behöver inte ha koreograferat den själv. Du har också ett samtal med en danslärare på skolan. Du kommer att få en kallelse till antagningsprovet hemskickad och med den följer även en bilaga med som vi vill att du fyller i och tar med dig till provet. Antagningsproven sker 8 mars, 9 mars,13 mars och 14 mars klockan 09:00 - 13:00.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Dans

Som boende i samma kommun som Södra Latins gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

Södra Latins gymnasium

Södra Latins gymnasium

Södra Latins Gymnasium

En skola som präglas av sin kulturella profil och vetenskapliga förhållningssätt är Södra Latins gymnasieskola. Här arbetar välutbildade och engagerade lärare som gör allt för att du ska trivas på skolan. Respekten för varandra och att du som elev alltid...


Läs mer om Södra Latins gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Södra Latins gymnasium

Skaraborgsgatan 14
11893 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
sodralatinsgymnasium.stockholm.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Dans från Södra Latins gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: