Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Hästskötare

Skärgårdsgymnasiet
Programinformation
Ort: Stockholm, Åkersberga
Antal elever: 8 (år 1)
Utbildningstyp: Naturbruksprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 181,6
Lägsta: 90

Utbildningsinfo

Bli hästskötare på Skärgårdsgymnasiet

Hästskötare

Som elev på Naturbruksprogrammets inriktning Djur på Skärgårdsgymnasiet får du en spännande utbildning till hästskötare. I utbildningen varvas teori och praktik och du har minst 15 veckors APL på olika arbetsplatser. Utgångspunkten för skolan är att ett rid- eller körpass ska ingå vid varje utbildningstillfälle i stallmiljö.

Utbildningens upplägg

Det första året på utbildningen ger dig förståelse för hur djur i allmänhet fungerar, med fokus på hästar. Du får studera beteenden hos olika djurslag och lära dig läsa djur, vilket ger dig en viktig grund att stå på. Efter ditt första år har du goda grundkunskaper i ridning och djurkunskap, både teoretiskt och praktiskt.

Under ditt andra år utvecklar du din kompetens inom hästkunskap och ridning. Du börjar också bygga ut ditt kontaktnät genom APL. Utbildningen ger dig även insyn i vad det innebär att planera större evenemang och du får fördjupa din teknik på hästryggen.

Tredje året är fokus i utbildningen på praktisk hästkunskap och ridning. Du vidareutvecklas inom ridsporten samt som egen företagare och entreprenör. Du vässar dina kunskaper inför hästskötarexamen (Svenska Ridsportförbundets examinering) under året. Du ges även möjlighet att ta Svenska Ridsportförbundets intyg tappskokompetens.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Hästskötare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Se vilka program och inriktningar som Skärgårdsgymnasiet erbjuder under 2018!

Behörighet

För att vara behörig till ett yrkesprogram måste du ha godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst fem ämnen till från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Hästskötare

Som boende i samma kommun som Skärgårdsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram. För att bli högskolebehörig kan du välja att läsa till kurser.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Hästskötare.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Skärgårdsgymnasiet

Skärgårdsgymnasiet

Skärgårdsgymnasiet - ditt praktiska gymnasium i Åkersberga

Skärgårdsgymnasiets nyckelbegrepp är individualisering, infärgning och projekttänkande. Skärgårdsgymnasiets fokus på projektarbeten har utgångspunkt i hur verkligheten utanför skolan ser ut och sträcker sig över flera olika skolämnen. Genom att kunskaperna sätts in i ett större sammanhang tränar du som elev din...


Läs mer om Skärgårdsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skärgårdsgymnasiet

Näsvägen 15
184 40 Åkersberga

 Visa telefonnummer
www.skargards.se