Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetisk spetsutbildning, Nycirkus

S:t Botvids gymnasium
Programinformation
Botkyrka, Stockholm

Video

Vill du plugga ekonomi, handel eller kanske cirkus? Kicka på videon från S:t Botvids för att se om det är något för dig! 

Estetisk spetsutbildning, Nycirkus

Nycirkusprogrammet – ett unikt samarbete mellan S:t Botvids Gymnasium och Cirkus Cirkör

Det Estetiska programmet är kreativt och konstnärligt. Ett utmanande och kreativt sätt att förbereda sig för vidare studier på högskolan, att stå på scen eller helt andra yrken.

Inriktning Nycirkus 

Bubblar du av kreativitet och nyfikenhet och dessutom tycker om att träna fysiskt? Då är den här utbildningen ett bra val för dig. Det här är en helt unik spetsutbildning i nycirkus med elever från hela landet och andra nordiska länder. Samtidigt kommer du läsa samhällskunskap, historia, konst, matematik och engelska och alla ämnen du behöver för att kunna söka vidare till högskola och universitet efter utbildningen. Du kommer kunna plugga vidare inom cirkus, dans och konst, eller varför inte bli socionom, polis eller skådespelare. Programmet öppnar många möjligheter för dig!

Samarbete med Cirkus Cirkör 

Nycirkusinriktningen är en unik utbildning i Sverige med väl inarbetat samarbete med Cirkus Cirkör, som är Nordens största nycirkuskompani och en regional kulturinstitution. Cirkus Cirkör ansvarar för alla cirkusämnen på utbildningen. All cirkus-träning sker i Cirkus Cirkörs cirkushall, norra Europas modernaste. Alla lärare är välutbildade och har internationell erfarenhet. Du kommer att få träna akrobatik, lindans, jonglering, luftakrobatik, dans med mera. Under de tre åren kommer du också att få vara med om workshops i breakdance, street performance och regi.

Nycirkus ger kunskaper

Inriktningen ska ge dig fördjupade kunskaper inom nycirkusens olika områden. Den ska utveckla din kreativitet, ditt konstnärliga skapande och din samarbetsförmåga. Inriktningen ger dig också möjlighet att fokusera på och fördjupa dig i något eller några av nycirkusens uttrycksområden. Du får även möjlighet att vara med i föreställningsarbete och möta publik. Elever och lärare gör dessutom en hel del studie- och teaterbesök tillsammans.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Nycirkus, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Nycirkus

Som boende i samma kommun som S:t Botvids gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Estetiska Programmet (ES), inriktning nycirkus är ett studieförberedande program. Utbildningen ger allmän behörighet till högskolor och universitet. Många f.d. elever studerar idag på konstnärliga högskolor i såväl Sverige som utomlands, t.ex. England, Frankrike, Danmark, Belgien och Kanada.

Reportage

Cirkusutbildning på S:t Botvids gymnasium

"Att välja gymnasium var ganska självklart"

Läs mer här! S:t Botvids Gymnasium

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Nycirkus så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Botvids gymnasium

St-Botvids-logotyp

Elever och utbildning i centrum på S:t Botvids gymnasium

På S:t Botvids gymnasium talas minst 58 olika språk. En enorm rikedom som alla på skolan är stolta över. Flertalet av eleverna är minst tvåspråkiga. Därför har skolan under lång tid utvecklat undervisningsformer som innebär att våra elever fullt ut...


Läs mer om S:t Botvids gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till S:t Botvids gymnasium

S:t Botvids gymnasium

Tomtbergavägen 10
145 67 Norsborg

 Visa telefonnummer
www.stbotvidsgymnasium.se


Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Thomas
(4)
Schysst skola. Nycirkus programmet är toppen.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetisk spetsutbildning, Nycirkus från S:t Botvids gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till S:t Botvids gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
"Att välja gymnasium var ganska ...

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.

Läs mer här!

Du kanske också är intresserad av: