Estetiska programmet

Estetisk spetsutbildning, Nycirkus

S:t Botvids gymnasium, i Stockholm (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Video

Estetisk spetsutbildning, Nycirkus

Estetisk spetsutbildning, Nycirkus

ESTETISKA PROGRAMMET - NYCIRKUS (ESC)

S:t Botvids riksrekryterande estetiska program med inriktning nycirkus är kreativt och fysiskt. I en avslappnad miljö utvecklar du tillit, mod, styrka och konstnärlighet, samtidigt som du läser gymnasiets teoretiska ämnen. En spännande utbildning som förbereder dig för vidare studier på högskola, oavsett om du drömmer om att stå på scen eller jobba med något helt annat.

Öppnar upp för möjligheter

Vill du ha en riktigt rolig och utmanande gymnasietid? Vill du utveckla självförtroende och kreativitet tillsammans med klasskamrater från hela Norden? Då är den här utbildningen för dig! Du behöver inte ha några förkunskaper inom cirkus, det viktiga är att du är nyfiken och gillar att röra på dig.

"TRE ÅR PÅ VAD JAG SKULLE KALLA VÄRLDENS MEST FANTASTISKA STÄLLE. JAG HAR UNDER TRE ÅR ALLTID VELAT GÅ TILL SKOLAN, ALDRIG VELAT GÅ PÅ LOV OCH HAR MÅTT SÅ HIMLA BRA.

- Kalle Wiberg, tidigare elev på Nycirkusprogrammet

Vad du åstadkommer under dessa tre år, teoretiskt och konstnärligt, lägger grunden för att du ska kunna gå vidare till universitet och högskola. Hela 90% av eleverna från estetiska programmet - nycirkus går vidare till högskolestudier efter studenten. Många har fortsatt plugga cirkus, dans och konst medan andra har bytt spår och studerat vidare till t ex lärare eller jurist. Programmet öppnar många möjligheter för dig!

Akrobatik och matematik

Estetiska programmet - nycirkus är en unik utbildning i Sverige med väl inarbetat samarbete med Cirkus Cirkör, som är Nordens största nycirkuskompani. All träning sker i Cirkus Cirkörs cirkushall tillsammans med välutbildade pedagoger med internationell erfarenhet. Du kommer att få träna t ex akrobatik, jonglering och luftakrobatik men även breakdance, street performance och regi. På S:t Botvids gymnasium läser du alla teoretiska ämnen du behöver för att nå en grundläggande behörighet för högre studier.

Redskap för högre höjder

Programmet ger dig fördjupade kunskaper inom nycirkusens olika områden. Du får prova på att arbeta projektbaserat och du får insikt i allt det som rör en föreställning, från marknadsföring till uppförande. Elever och lärare gör flera studie- och teaterbesök tillsammans under utbildningen. Allt detta tillsammans ger kunskap, samarbetsförmåga och personlig utveckling som ingen annan gymnasieskola kan erbjuda.

Kan jag få hjälp med boende?

Kommunen har tillgång till några lägenheter där elever kan hyra ett rum. Rummen förmedlas av S:t Botvids gymnasium. Dessa rum kan sökande som kommer utanför Stockholms län ställa sig i kö till.

Viktigt att veta om dessa rum är att här sköter sig eleverna helt och hållet själva. Det finns ingen skolpersonal som fungerar som husmor eller husfar.

Tyvärr är det inte alltid att dessa rum räcker till alla sökande och skolan rekommenderar att sökande även letar efter annat boende.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Nycirkus, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Botkyrka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Nycirkus

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Estetiska Programmet (ES), inriktning nycirkus är ett studieförberedande program. Utbildningen ger allmän behörighet till högskolor och universitet. Många f.d. elever studerar idag på konstnärliga högskolor i såväl Sverige som utomlands, t.ex. England, Frankrike, Danmark, Belgien och Kanada.

Reportage

"Att välja gymnasium var ganska självklart"

S:t Botvids Gymnasium

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Nycirkus så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Thomas
22 feb 2018

Schysst skola. Nycirkus programmet är toppen.

S:t Botvids gymnasium
Tomtbergavägen 10
145 67 Norsborg

Trygg studiemiljö

Välkommen till en lugn och trygg studiemiljö. Här får alla elever en Chromebook för sitt skolarbete i klassrummet och hemma. Det finns gott om studieplatser i det fräscha biblioteket och i matsalen serveras det ekologisk och jättegod lunch med soppa,...

Läs mer om S:t Botvids gymnasium och visa alla program.

Sponsrad