Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetisk spetsutbildning, Nycirkus

S:t Botvids gymnasium
Programinformation
Botkyrka, Stockholm

Video

Vill du plugga ekonomi, handel eller kanske cirkus? Kicka på videon från S:t Botvids för att se om det är något för dig! 

Estetisk spetsutbildning, Nycirkus

Läs det Estetiska programmet med inriktning Nycirkus på S:t Botvids gymnasium. Skolan samarbetar med Cirkus Cirkör.Nycirkusprogrammet – ett unikt samarbete mellan S:t Botvids Gymnasium och Cirkus Cirkör

Det Estetiska programmet är ett konstnärligt och kreativt program som ger allmän behörighet till högskolor och universitet. Inriktningen Nycirkus är en spetsutbildning med riksintag – elever kan söka från hela landet. I din ansökan berättar du om dina konstnärliga och nycirkusrelaterade erfarenheter. Du genomgår sedan ett färdighetsprov, som tillsammans med dina slutbetyg från högstadiet ligger till grund för intagningen.

Bli undervisad av professionella artister, koreografer och regissörer

Du läser de teoretiska ämnena på S:t Botvids Gymnasium och tränar cirkus i Cirkus Cirkörs moderna cirkushall – tillsammans med artister och högskolelever. Det är ett estetiskt program som är intensivt och fysiskt krävande. Cirkus Cirkör har ett stort nätverk och ett internationellt lärarteam med flera års erfarenhet. Det finns många tillfällen till workshops, föreställningar, resor och studiebesök. Du får möjlighet att medverka i Cirkus Cirkörs olika evenemang och skapa dina egna föreställningar. 

Läs vidare inom ett teoretiskt område eller utbilda dig till nycirkusartist

S:t Botvids gymnasium ger dig de teoretiska kunskaper som krävs för att läsa vidare inom de teoretiska områdena. Cirkus Cirkör förbereder dig för högre cirkusutbildningar världen runt. Du kommer att uppträda, skapa, arbeta i grupp, organisera och bygga din fysik. I början lär du dig cirkusens grunddiscipliner som golvakrobatik, lindans, luftakrobatik och jonglering. Du blir starkare, vigare och mer artistisk. Senare väljer du i samråd med lärarna de discipliner du vill fördjupa dig i. Under hela programmet studerar du de konstnärliga ämnena – exempelvis dans, trampolin och regi.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Nycirkus, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fotbollsutbildning på ditt individuella val

Spela fotboll på ditt individuella val på S:t Botvids GymnasiumSpela fotboll på ditt individuella val

S:t Botvids gymnasium erbjuder tillsammans med Hammarby IF möjligheten för dig att ta del av en fotbollsutbildning under din studietid genom det individuella valet. Skolan har ett så kallat A-certifikat vilket innebär att man följer särskilda riktlinjer som sätts upp av Svenska Fotbollsförbundet och Stockholms Fotbollsförbund.
Kurser som ingår i utbildningen är specialidrott kurs A och B samt Avspark + Ledarskap Bas 1 och Regelkunskap.

Goda träningslokaler och välutbildade instruktörer

Du tränar två gånger i veckan på träningspass som är förlagda mellan kl. 8-12. S:t Botvids erbjuder dig som elev möjlighet till träning året om då de har tillgång till både konstgräs samt inomhushall.
Instruktörerna på skolan är utbildade fotbollstränare enligt Svenska Fotbollsförbundets tränarutbildning nivå Avancerad. De ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera verksamheten.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Nycirkus

Som boende i samma kommun som S:t Botvids gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Estetiska Programmet (ES), inriktning nycirkus är ett studieförberedande program. Utbildningen ger allmän behörighet till högskolor och universitet. Många f.d. elever studerar idag på konstnärliga högskolor i såväl Sverige som utomlands, t.ex. England, Frankrike, Danmark, Belgien och Kanada.

Reportage

Cirkusutbildning på S:t Botvids gymnasium

"Att välja gymnasium var ganska självklart"

Läs mer här! S:t Botvids Gymnasium

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Nycirkus så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Botvids gymnasium

St-Botvids-logotyp

Elever och utbildning i centrum på S:t Botvids Gymnasium

S:t Botvids Gymnasium ligger i fräscha och fina lokaler nära Hallunda centrum i Botkyrka kommun. Skolan erbjuder ett brett och spännande utbud av program och på skolan talas det även 58 olika språk, en rikedom som skolan är mycket stolta...


Läs mer om S:t Botvids gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till S:t Botvids gymnasium

S:t Botvids gymnasium

Tomtbergavägen 10
145 67 Norsborg

 Visa telefonnummer
www.stbotvidsgymnasium.se


Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Thomas
(4)
Schysst skola. Nycirkus programmet är toppen.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetisk spetsutbildning, Nycirkus, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till S:t Botvids gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
"Att välja gymnasium var ganska ...

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.

Läs mer här!