Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hantverksprogrammet, Stylist

Realgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 290 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 85,0
    (medelvärde: 202,0) * statistik från 2019/20
Hantverksprogrammet, Stylist

Om utbildningen

Läs till stylist på Realgymnasiet Stockholm

Det här är utbildningen för dig som vill jobba som hårstylist, makeupartist, nagelterapeut eller style advisor efter gymnasiet. Vill du dessutom utvecklas speciellt inom färg, form, stil och kreativitet? Då är Hantverksprogrammet med inriktning Stylist det rätta valet för dig. Utbildningen gör dig till en kunnig hantverkare inom modevärlden.

År 1

Under ditt första år på utbildningen får du de första grundläggande kunskaperna inom hårstyling, naglar, hud, makeup samt färg och form. Du får basen för att kunna arbeta som hår- och makeupstylist samt style advisor.

Ditt år startar med en introduktionsvecka där du får bege dig in i modets värld direkt. Du får också besöka ett modeevent.

För dig som är driven finns det möjlighet att assistera på olika event som sker på skolan under året. På så sätt får du bra inblick i vilket slags kundbemötande och service som krävs inom yrket.

År 2

Under årskurs 2 fördjupar du ditt kunnande inom makeup, naglar, style advising och hårstyling. 

Du får även lära dig att jobba med ljussättning för att på bästa sätt kunna återge det du har skapat. Dina hantverkskunskaper testas på riktiga kunder i skolans salong, men också vid modevisningar och event.

Mycket av din tid tillbringar du på en praktikplats under det tredje året, där du får bygga upp ett naturligt samarbete med branschen. Det är också en möjlighet att lägga grunden till ett stort kontaktnät som är viktigt för framtiden.

År 3

Ditt sista år är fokus på hur du bäst sminkar inför filminspelning, tv-framträdande och drama. Ni jobbar också med färdighetsträning inom hårstyling, makeup och style advising.

Tillsammans med dina klasskompisar får du lära dig vad det innebär att bedriva företag inom modebranschen och på så sätt skaffar du dig nyttiga erfarenheter för framtiden. I årskurs 3 finns även möjlighet till fler diplomeringar inom din valda inriktning.

Under slutet av året anordnar du en frisyr- och modeshow där allmänheten, branschen och andra modeintresserade bjuds in. Showen anordnar du tillsammans med dina klasskamrater.

Läs som lärling

Du har möjlighet att läsa utbildningen till stylistsom lärling. Det betyder att du under mer än halva gymnasieutbildningen är ute på arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Framtiden efter Stylist på Realgymnasiet i Stockholm

Direkt efter gymnasiet kan du jobba som till exempel:

  • Hårstylist
  • Style advisor
  • Makeupartist
  • Nagelterapeut

Efter att ha läst vidare har du även möjlighet att jobba som till exempel:

  • Butikskommunikatör
  • Hudterapeut
  • Mask- och perukmakare
Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Stylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Stylist

Som boende i samma kommun som Realgymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Stylist så kommer skolan att kontakta dig.

Realgymnasiet Stockholm

Realgymnasiet Stockholm

Välkommen till Realgymnasiet Stockholm

Realgymnasiet i Stockholm ligger i fina lokaler i Liljeholmen med utsikt över vattnet. Du har nära till både tunnelbana och bussar vid gymnasieskolan. Som elev på skolan läser du i fräscha lokaler, där det finns alltifrån vanliga klassrum och uppehållsrum...


Läs mer om Realgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Realgymnasiet Stockholm

Trekantsvägen 3
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
realgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Jennifer Tång
(5)
Detta är en skola som visar stort engagemang i sina elever. Den familjära miljön och underbara människorna på skolan har gjort att detta varit ett utav de bästa valen i mitt liv. Jag kunde inte ha önskat mig en bättre skola. Jag vet inte vad mer jag ska skriva än att denna skola är helt underbar. Rekommenderar starkt!
Ellinor
(5)
Min utbildning samt skola har gett, och ger mig så mycket möjligheter att komma in i branschen och jobba med det jag vill! Dessutom så är alla så stöttande och får dig att motivera dig själv till att bli bättre. Kunde inte valt en bättre skola.
Emma Wahlkvist
(5)
Bästa valet jag gjort i livet! Världens bästa lärare som alltid finns där vid ens sida, både skolmässigt och privat. Lokalerna är magiska och omgivningen är mysig och hemtrevlig. BÄSTABÄSTABÄSTA.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Stylist från Realgymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: