Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet

Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 182,5
(medelvärde: 214,0)
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 182,5
(medelvärde: 214,0)

Om utbildningen

Industritekniska programmet passar dig som vill jobba med att utveckling, design, produktion inom industrin. Under programmets gång får du lära dig om automatiserade industriprocesser och digital och teknisk utrustning.

Undervisningen på industritekniska programmetär både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Industritekniska programmet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis automationstekniker, CNC-operatör, svetsare och processtekniker.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se
Processtekniska gymnasiet
Processtekniska Gymnasiet
455 81 Munkedal

Industritekniska gymnasieutbildningar

På Processtekniska Gymnasiet i Munkedal erbjuder man industritekniska gymnasieutbildningar med 15 veckors praktik på företag inom industribranschen. Här har man ett öppet klimat med små klasser, vilket skapar en skön gemenskap, trivsel och och respekt. På Processtekniska Gymnasiet får du...

Läs mer om Processtekniska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad