Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 246,3)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 246,3)

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet passar dig som vill jobba med människor inom sjukvård, psykiatri eller äldreomsorg. Under programmets gång får du kunskaper inom omvårdnad och hur du bemöter samt vårdar människor.

Undervisningen på vård- och omsorgsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som undersköterska på en vårdcentral, sjukhus eller inom hemtjänsten.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Flen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Prins Wilhelmgymnasiet, 642 81 FLEN
Telefon: 0157-195 09
Mejladress: pernilla.ahlin@flen.se
Prins Wilhelmgymnasiet
Drottninggatan 16
64237 Flen

Välkommen till Bildningscentrum och Prins Wilhelmsgymnasiet!

Personalen på Prins Wilhelmgymnasiet hälsar dig välkommen till dina gymnasiestudier. På Prins Wilhelmsgymansiet  får du möjlighet att under tre år fördjupa och förstärka de kunskaper du redan har, lära dig mycket nytt, lära känna nya människor och utvecklas som individ....

Läs mer om Prins Wilhelmgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad