Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur

Praktiska gymnasiet Täby
Programinformation
Täby
Antal elever: 4 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 167
    (Lägsta: 120) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-15
Naturbruksprogrammet, Djur

Om utbildningen

Praktiska gymnasiet och Naturbruksprogrammet i Täby - Ett naturligt val

Naturbruksprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Täby passar dig som gillar att vara ute i naturen runt växter och djur. Entreprenörskap och naturbruk är viktiga delar av utbildningen på Naturbruksprogrammet i Täby. Här får du lära dig hur det är att vara egen företagare, något som många inom lantbruket är. Du får också lära dig hur man sköter teknik och ekonomi inom samma område. Naturbruket ser olika ut i olika länder och under utbildningens gång får du kolla närmre på vilka skillnaderna är, du får också en förståelse på vilken stor roll jordbruket spelar för miljön.

Inriktning Djur

Inriktningen Djur ger dig en djupare förståelse om djur och deras beteenden och behov. Du får också lär dig om hur djur och människor samspelar med varandra. Efter din utbildning på Praktiska gymnasiet Täby har du möjlighet att jobba som bland annat hästskötare, djurskötare eller djurvårdare.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Täby söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Täby

Praktiska gymnasiet Täby

Praktiska gymnasiet i Täby - Gymnasieskolan mitt i arbetslivet

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Täby

Eldarvägen 4
187 75 Täby

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer