Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Praktiska gymnasiet Täby
Programinformation
Täby
Antal elever: 10 (år 1)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 188,8
    (Lägsta: 122,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-15
Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Om utbildningen

Är du en kreativ person med många ideér? Sök till Praktiska i Täbys hantverksprogram 

Detta program är perfekt för dig som vill använda dina händer för att skapa och arbeta med ett kreativt serviceyrke med mycket kundkontakt. Under utbildningen kommer du lära att planera och  skapa en idé och se hur det utvecklas till en färdig produkt. Under programmet är entreprenörsskap en viktigt del, oavsett vilken inriktning du väljer att gå kommer du får kunskap om entreprenörskap. Flera av våra elever väljer att starta eget efter utbildningen.

Inriktning på Hår- och makeupstylist

Under inriktningen Hår- och makeupstylist finns skönhet,- trend,- och fantasimakeup samt tillhörande hårstyling på ämnesplanen. Du kommer lära dig att lägga makeup inför olika typer av tillfällen som t.ex. brudsminkning, catwalk, tv/film, vardag och fest.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Täby söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Täby

Praktiska gymnasiet Täby

Praktiska gymnasiet i Täby - Gymnasieskolan mitt i arbetslivet

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Täby

Eldarvägen 4
187 75 Täby

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer