Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Praktiska gymnasiet Täby
Programinformation
Täby
Antal elever: cirka 30 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 191,5) * statistik från 2020
(Läs mer) Öppet hus
2021-11-25
2022-01-19
2022-04-20
Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Om utbildningen

Är du en kreativ person med många ideér? Sök till Praktiska i Täbys hantverksprogram 

Detta program är perfekt för dig som vill använda dina händer för att skapa och arbeta med ett kreativt serviceyrke med mycket kundkontakt. Under utbildningen kommer du lära att planera och  skapa en idé och se hur det utvecklas till en färdig produkt. Under programmet är entreprenörsskap en viktigt del, oavsett vilken inriktning du väljer att gå kommer du får kunskap om entreprenörskap. Flera av våra elever väljer att starta eget efter utbildningen.

Inriktning på Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Under inriktningen Frisör, barberare och hår- och makeupstylist finns skönhet,- trend,- och fantasimakeup samt tillhörande hårstyling på ämnesplanen. Du kommer lära dig att lägga makeup inför olika typer av tillfällen som t.ex. brudsminkning, catwalk, tv/film, vardag och fest.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Praktiska Gymnasiet utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten. Efter ditt livs bästa skoltid. Välkommen in i gemenskapen!

     

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Nellie berättar om Praktiska Gymnasiet Täby

Nellie Mann läser hantverksprogrammet på Praktiska Gymnasiet Täby. Hon har valt inriktningen hår- och makeupstylist. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Täby

Praktiska gymnasiet i Täby - Gymnasieskolan mitt i arbetslivet

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Täby

Eldarvägen 4
187 75 Täby

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Praktiska gymnasiet Täby, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Nellie berättar om Praktiska Gym...

Nellie Mann läser hantverksprogrammet på Praktiska Gymnasiet Täby. Hon har valt inriktningen hår- och makeupstylist. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer