Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Praktiska gymnasiet Märsta
Programinformation
Märsta
Antal elever: cirka 10 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 82,5
    (medelvärde: 165,6) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-09
2022-01-12
2022-04-07
2022-06-09
Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Om utbildningen

Vill du jobba som murare eller golvläggare? Gå Bygg- och anläggningsprogrammet!

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett perfekt val för dig som gärna ser sig jobba på en byggarbetsplats i framtiden. Här kommer du till din rätt om du gillar praktiskt arbete och är intresserad av att snickra, måla, kakla eller renovera. Om du väljer att plugga på Praktiska Gymnasiet Märsta är chanserna till jobb efter studenten goda.

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram som förbereder dig för att komma ut i arbetslivet direkt efter studenten. Under utbildningen där du kommer få gå som lärling ingår en stor del praktik. Du kommer att samla på dig de grundläggande kunskaper som behövs för att jobba på en byggarbetsplats. Du kommer lära dig allt från planering till genomförande av olika typer av bygg- och renoveringsprojekt. Är du händig, kreativ och gillar praktiskt arbete kommer detta att passa dig perfekt!

Nybyggnation och ombyggnation på inriktningen Husbyggnad

Inriktning Husbyggnad ger dig kunskaper om nybyggnation, ombyggnation och renovering av olika lokaler, bostäder och andra typer av anläggningskonstruktioner. Efter studenten kommer jobb som murare, golvläggare eller träarbetare att passa dig perfekt. På inriktningen Husbyggnad läser du följande kurser:

  • Husbyggnadsprocessen
  • Husbyggnad 1
  • Husbyggnad 2
  • Husbyggnad 3 - ombyggnad
     

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet ger dig möjligheten att bli högskolebehörig och Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska gymnasiet Märsta är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Praktiska Gymnasiet Märsta är en ganska liten skola där alla känner alla och våra elever trivs på skolan. Vi blandar teori och praktik med minst 15 veckors APL ute på en arbetsplats. 

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Munir på Bygg- och anläggningsprogrammet

Läs om Munir som pluggar Husbyggnad på Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Märsta.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Märsta

Praktiska Gymnasiet Märsta - Liten skola med litet format

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Märsta och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Märsta

Östra Bangatan 4
195 60 Arlandastad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Praktiska gymnasiet Märsta, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Munir på Bygg- och anläggningspr...

Läs om Munir som pluggar Husbyggnad på Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Märsta.

Läs mer