Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturbruksprogrammet, Djur: Arbete med hundar

Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 10 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 171,3) * statistik från 2017

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Naturbruksprogrammet, Djur: Arbete med hundar

Om utbildningen

Praktiska gymnasiet och Naturbruksprogrammet i Malmö Limhamn - Ett naturligt val

Naturbruksprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Malmö Limhamn passar dig som gillar att vara ute i naturen runt växter och djur. Entreprenörskap och naturbruk är viktiga delar av utbildningen på Naturbruksprogrammet i Malmö Limhamn. Här får du lära dig hur det är att vara egen företagare, något som många inom lantbruket är. Du får också lära dig hur man sköter teknik och ekonomi inom samma område. Naturbruket ser olika ut i olika länder och under utbildningens gång får du kolla närmre på vilka skillnaderna är, du får också en förståelse på vilken stor roll jordbruket spelar för miljön.

Inriktning Djur

Inriktningen Djur ger dig en djupare förståelse om djur och deras beteenden och behov. Du får också lär dig om hur djur och människor samspelar med varandra. Efter din utbildning på Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn har du möjlighet att jobba som bland annat hästskötare, djurskötare eller djurvårdare.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Arbete med hundar, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Arbete med hundar

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn söker du till programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Arbete med hundar så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn

Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn

Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn

På Limhamn samsas affärsliv, bostäder, nybyggnation, fiskeläge och engagemang. En del av Limhamn är Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn, den lilla skolan med det stora hjärtat. Elever som letar efter en praktisk utbildning med många möjligheter har kommit rätt! Vill du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn

Krossverksgatan 34
216 16 Limhamn

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djur: Arbete med hundar från Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: