Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Praktiska gymnasiet Karlstad
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 30 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 170,0
    (medelvärde: 192,8) * statistik från 2017

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, inriktning Pedagogiskt arbete

Är du intresserad av pedagogik och vill arbeta med barn och ungdomar efter gymnasiet? Då passar det bra att välja Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Pedagogiskt arbete på Praktiska Gymnasiet Karlstad.

Hjälpa barn och ungdomar

Barn- och fritidsprogrammet är ett bra val om du vill jobba med att hjälpa människor i olika åldrar, du gillar undervisning och är nyfiken på hur lärande fungerar. Efter gymnasiet kan du jobba med att hjälpa barn. ungdomar och människor med funktionshinder i deras hem, i skolan eller på fritiden. Till exempel kan du stötta med träning, hälsa, sociala aktiviteter och skolarbete. Du kan också leda grupper på fritids, i skolan eller på fritiden.

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Pedagogiskt arbete

Vill du veta mer om hur personer utvecklas och lär sig? Läs då inriktning Pedagogiskt arbete på Barn- och fritidsprogrammet. På inriktningen får du läsa pedagogik, sociologi, psykologi samt lära dig mer om barn och ungdomar. Du får även mer kunskap om hur vi människor fungerar. När du är klar med utbildningen kan du exempelvis jobba som personlig assistent, som stöd för funktionshindrade eller som barnskötare.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Karlstad söker du till programmet via Elevantagningen i Karlstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Karlstad

Praktiska gymnasiet Karlstad

Praktiska Gymnasiet Karlstad – mycket praktik ger stora chanser till jobb

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Karlstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Karlstad

Packhusallén 1a
652 26 Karlstad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete från Praktiska gymnasiet Karlstad, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: