Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Praktiska gymnasiet Halmstad
Programinformation
Halmstad
Antal elever: cirka 50 (.)
Hantverksprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 122,5
    (medelvärde: 188,6) * statistik från 2021
Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Om utbildningen

Gå Hantverksprogrammet i Halmstad – bli Hår- och makeupstylist

Vill du jobba med hår, styling och makeup? Är du kreativ och har många idéer? Hantverksprogrammet är det perfekta programmet för dig som vill använda händerna till kreativt arbete. Under utbildningen går du som lärling och har stora delar praktik, vilket oftast leder till jobb efter studenten om du visar framfötterna!

Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen - något som genomsyrar hela programmet, oavsett inriktning du väljer. Det är inte ovanligt att starta eget företag efter studenten.

Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Om du väljer Hantverksprogrammet med inriktning Hår- och makeupstylist står skönhet-, trend- och fantasimakeup samt tillhörande hårstyling på schemat. Du kommer också lära dig teoretisk kunskap om yrket och annat som är viktigt att känna till om branschen. Du lär dig även lägga makeup och göra håruppsättningar för olika tillfällen som brudsminkning, catwalken, tv/film, vardag och fest.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Halmstad ger dig möjlighet att bli högskolebehörig, så också Hantverksprogrammet med inriktning Hår- och makeupstylist. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Halmstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Box 248 301 06 HALMSTAD
Telefon: 035-19 29 23
Mejladress: lennart.hakansson@halmstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Halmstad

Praktiska Gymnasiet Halmstad – en skola mitt i arbetslivet

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Halmstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Halmstad

Skyttevägen 34
302 44 Halmstad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Praktiska gymnasiet Halmstad, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information