Industritekniska programmet

Industritekniska programmet

Pihlskolan gymnasium, i Hällefors
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 147,5
(medelvärde: 184,2)
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 147,5
(medelvärde: 184,2)

Om utbildningen

Industritekniska programmet passar dig som vill jobba med att utveckling, design, produktion inom industrin. Under programmets gång får du lära dig om automatiserade industriprocesser och digital och teknisk utrustning.

Undervisningen på industritekniska programmetär både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Industritekniska programmet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis automationstekniker, CNC-operatör, svetsare och processtekniker.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
Mejladress: gymnasieantagningen@orebro.se
Pihlskolan gymnasium
Klockarvägen 4
71234 Hällefors

Pihlskolans gymnasium i Bergslagen

Pihlskolan gymnasium ligger i natursköna Bergslagen. Oavsett om du väljer ett högskole­förberedande program eller ett yrkesprogram så kommer du bli sedd, uppmuntrad, möta spännande utmaningar och bli väl förberedd inför yrkeslivet eller vidare studier. Utbildningen på Pihlskolan utgör en del...

Läs mer om Pihlskolan gymnasium och visa alla program.

Sponsrad