Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

NTI Handelsgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 180 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 225,0
    (medelvärde: 245,1) * statistik från 2017
På NTI Handelsgymnasiet kan du läsa Ekonomiprogrammet

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet på NTI Handelsgymnasiet i Stockholm

Vår tanke med Ekonomiprogrammet är att erbjuda dig en spännande och utvecklande gymnasietid. Då du får en studieförberedande utbildning och blir behörig till både universitet och högskola, men samtidigt får med dig praktiska kunskaper. Du får lära dig om såväl drift som ledning och styrning av företag. En träning inför arbetslivet får du när du varje år gör praktik som en del av utbildningen. Kanske blir praktikplatsen din framtida arbetsplats? För våra elever på NTI Handelsgymnasiet är det viktigt att vara förberedd inför livet efter skolan. Därför arbetar vi mycket med verklighetsanpassad undervisning och olika former av projekt. Genom samverkan mellan olika kurser och ämnen får du ett brett ekonomiskt kunnande. Våra kurser inom e-handel ger dig dessutom ett försprång på vägen till att bli framtidens företagare! Skolan har ett koncept där Ung Företagsamhet (UF) är en del av utbildningen för alla elever. Ung Företagsamhet ger eleverna möjlighet att under ett år starta upp, driva och avveckla sitt eget UF-företag.

Entreprenörskap och företagsledning

I skolans fördjupning Entreprenörskap och företagsledning läser du kurser som ger dig bra förutsättningar att lyckas inom entreprenörskap och företagsledning och du får lära dig allt om hur man startar och driver ett företag. Våra lärare har gedigen erfarenhet av företagande, ekonomi och ledning av företag. De förtydligar ämnena genom att knyta an till hur det egentligen fungerar i näringslivet. I många av de projekt du gör får du jobba direkt mot ett företag och får på så sätt insyn i hur företaget fungerar.

En modern utbildning 

Hos oss har du möjlighet att fördjupa dig i hur modern IT kan användas inom handel och ekonomi. I kurser som näthandel och digitalt skapande får du pröva hur man kan förverkliga sina affärsidéer på nätet, eller hur du kan nyttja digitala verktyg för att utveckla och förbättra ditt företag! Under din tid hos oss får du låna en bärbar dator och det är lika självklart att du har med din dator till lektionen som att du har med papper och penna. Hela skolan har trådlöst nätverk så att du ska kunna sköta ditt arbete med internet som arbetsplats.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som NTI Handelsgymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Handelsgymnasiet Stockholm? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Handelsgymnasiet Stockholm

NTI Handelsgymnasiet Stockholm

Välkommen till NTI Handelsgymnasiet

Våra utbildningar genomsyras av modernt affärstänkande och företagande. Oavsett om du väljer att börja jobba direkt, starta företag eller plugga vidare så får du en utbildning som arbetsgivarna efterfrågar. Förutom en gedigen utbildning i ekonomi och handel, får du också...


Läs mer om NTI Handelsgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Handelsgymnasiet Stockholm

Hagagatan 25b
11347 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 16 recensioner.

anonym
(1)
jag går första året och det är det värsta jag varit med om!!! lärarna lär inte ut bra, extremt dålig arbetsro på lektionerna, skräp etc på golven och dåligt utbud av restauranger. välj inte denna skola!
John Feldhoffer Kommentar:
Hej! Det var tråkigt att du har en sådan upplevelse av skolan. Vi arbetar på att ordna så att fler restauranger ansluter sig till elevkortet så att ni får ett större utbud att välja på. Skolan städas dagligen, men tyvärr väljer elever ibland att inte plocka upp efter sig vilket vi också tycker är tråkigt. Vi utvärderar arbetsron på lektionerna ...
Visa hela
Lina
(5)
Bra skola med engagerade lärare som vill elevernas bästa. Strikta regler på skolan men ser det som positivt då det alltid är arbetsro under lektionerna. Bra stämning mellan lärare och elever vilket skapat en trygg miljö i skolan.
Wazima Mohammad Aga
(5)
Jag går just nu i 2:an på NTI handelsgymnasiet och jag kan inte vara nöjdare! Alla lärare är engagerade i att lära ut vilket gör det roligare att lära sig. Skolan/lärarna/alla elever siktar på höga betyg vilket gör att man alltid blir engagerad till att sträva mot toppen. Vi gör utvärdering på alla lärare väldigt ofta vilket gör att om man kä...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Handelsgymnasiet Stockholm? Fyll i din uppgifter nedan.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 16 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: