Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 163 (år 1)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 295,2
    (Lägsta: 272,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-27
2019-12-05
2020-01-30
2020-02-08
2020-04-29

Om utbildningen

Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet Stockholm

Teknikprogrammet – Information och medieteknik

Är du intresserad av spelutveckling? Vill du bli civilingenjör i framtiden? Det här programmet på NTI Gymnasiet Stockholm är rätt val för dig som är intresserad av en modern utbildning inom spelprogrammering, webb och datorteknik som ger dig högskolebehörighet. Du kan välja att fördjupa dig inom spelutveckling eller bli förberedd för att studera på teknisk högskola. 

Utbildningens innehåll

Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet Stockholm är en modern utbildning inom teknikområdet där du lär dig om programmering, datorteknik och webb. Du blir högskolebehörig efter din gymnasietid och kan då plugga vidare vid skolor som KTH eller Chalmers till exempelvis civilingenjör, spelprogrammerare eller systemvetare. Som elev finns det två olika fördjupningar för dig att välja på under din gymnasietid. Den ena är Spelutveckling och den andra är Civilingenjör KTH. Läs mer om fördjupningarna här nedanför:

Läs fördjupning Spelutveckling

På den här fördjupningen får du jobba med designprocesser från ursprunglig idé till slutlig produkt och du får djupgående kunskaper inom programmering i C#, animation, spelmotorer, berättarteknik, berättarstruktur och dramaturgi. Du utvecklas såväl grafiskt som programmeringsmässigt inom området spelutveckling.

Läs fördjupning Civilingenjör KTH

Den här fördjupningen passar dig som vill plugga vidare på till exempel KTH efter att du har tagit examen från gymnasiet. Du får djupa kunskaper i teknik, kemi, fysik, matematik och spelprogrammering. I fördjupningen får du IT-kompetens samtidigt som du läser en spännande teknisk utbildning. Utbildningen ger dig den särskilda behörighet som behövs för att kunna studera vidare till högskole- eller civilingenjör. Jobb som passar dig senare är spelutvecklare, systemvetare och civilingenjör.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lär dig mer om NTI-gymnasiet!

   

Fortsatta studier

NTI Gymnasiet Stockholm förbereder dig på högskolestudier inom teknik, naturvetenskap och informations- och medieteknik.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program.

Reportage

Alexander Olsson går på NTI Gymnasiet

”NTI är en modern, teknikinriktad skola”

Läs mer NTI Gymnasiet

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Gymnasiet Stockholm

NTI Gymnasiet Stockholm

NTI Gymnasiet i Stockholm

NTI Gymnasiet i Stockholm erbjuder undervisning av högsta kvalitet. Alla program har personal med spetskompetens inom sina områden – lärare som i många fall har nära samarbeten med olika högskolor och universitet för att utvecklas ytterligare. Hos oss finns dessutom...


Läs mer om NTI Gymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Stockholm

Crafoords väg 12
113 24 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Alex
(1)
Mycket reklam.. Stället är dock helt värdelöst! Omotiverade elever, obehöriga lärare, inkompetent rektor... Alla privata skolor borde läggas ner.. problemet är dock att även kommunala håller på att stänga.. så någonstans ska vi alla som inte kommer in på de finare skolor och gymnasium.. Förlorade två år här.. nu ska jag läsa om på Komvux..
Karwan Saeed Foad, rektor Kommentar:
Hej Alex, Vad tråkigt att du upplevde vår skola det viset. Min och mina kollegors bild är att våra elever är motiverade, vilket bland annat märks genom deras goda resultat, inte minst de senaste åren. När det gäller obehöriga lärare så är det bara några enstaka lärare av ca 70 som inte är legitimerade och vi jobbar naturligtvis för att 100 p...
Visa hela
Oscar
(5)
Lol, typ bara den bästa skolan om du vill träffa nya människor och samtidigt vill lära dig nya saker, som man inte är bekant med från grundskolan. Så det är lugnt en stark rekomendation.
Emil
(5)
Skolan har en otroligt god stämning mellan både elever och lärare, vilket även gör själva undervisningen roligare och mer givande. Lokalerna är trevliga och städas varje dag, maten är god (man får ju välja själv) och i skolcafeterian står en mysig liten tant som bland annat serverar frukost på morgnarna. Till skillnad från högstadiet är det num...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,8)
Baseras på 5 recensioner.
Reportage
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer