Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunik.

Nova Academy
Programinformation
Simrishamn
Antal elever: 35 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 265,5
    (Lägsta: 217,5) * statistik från 2017

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet

Plugga samhällsvetenskapsprogrammet på Nova Academy!

Är du en kreativ person som vill lära dig mer om digital skapande och medieproduktion? Då ska du plugga medier, information och kommunikation på Nova Academy. Du kommer att få läsa en kreativ utbildning och testa på många roliga och spännande saker. Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande och du kommer därför att vara väl förberedd för vidare studier på högskola.

Inriktning Medier, information och kommunikation

Som elev på medier, information och kommunikationsprogrammet kommer du att få läsa kurser som:

  • Journalistik, reklam och information
  • Medieproduktion
  • Medier, samhälle och kommunikation
  • Psykologi

Du kommer själv att kunna fördjupa dig i det område som du tycker är extra spännande. Du kan t.ex jobba med fotografering, bildredigering eller journalistik. I början av programmet kommer du att få testa på lite av varje för att sedan fokusera på ett specifikt område. Det finns även möjlighet att fördjupa dig i att skapa spel eller appar.

Satsa på språk på Nova Academy

Som elev på Nova Academy kommer du att få möjlighet att satsa extra på att läsa språk. Du kommer att kunna välja till att läsa avancerad engelska i ditt individuella val. Du har även möjlighet att förbereda dig för Cambridge certifikaten FCE (First Certificate in English) eller CAE (Certificate of Advanced English).

Efter studenten ifrån Nova Academy

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program vilket innebär att du kommer att vara väl förberedd för vidare studier på högskolan. Plugga vidare till journalist, fotograf, kommunikatör, art director eller annan spännande medieutbildning. Med en bred behörighet ifrån Nova Academy kommer du att kunna välja ibland en mängd olika utbildningar på högskola, inom såväl det humaniora området som en rad andra spännande områden.  

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunik.

Som boende i samma kommun som Nova Academy söker du till programmet via Antagningskansliet i Simrishamn. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn & utbildningsförvaltningen 272 80 Simrishamn
Telefon: 0414-819514 
E-post: antag@simrishamn.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunik. så kommer skolan att kontakta dig.

Nova Academy

Nova Academy

Välkommen till Nova Academy!

Nova Academy är en kommunal gymnasieskola som erbjuder programmen Science (NA), Digital Design (SA), Behavioral (SA), Performing Arts (ES) och Business (EK). Alla program på Nova är högskoleförberedande. Elevinflytande och påverkan präglar skolan, som skapades tillsammans med elever 2014. Alla...


Läs mer om Nova Academy och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nova Academy

Järnvägsgatan 2
27280 Simrishamn

 Visa telefonnummer
www.novaacademy.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunik., fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.